Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) işbirliğinde hazırlanan 'İlk Adımda Dost Eli' isimli proje hayata geçirildi. Üniversite kampüsüne stant açan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kayıt yaptıran öğrencilere meyve suyu ikram edip çeşitli konularda bilgilendirme yaptı. Proje kapsamında Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek 15 bin öğrenciye ortak bir mektup yazdı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, proje ile UÜ’nin çeşitli bölümlerini kazanarak Bursa’ya gelecek olan öğrencilerin öğrenimleri esnasında gerekli olan huzur ve güven ortamını sağlamak adına her zaman öğrencilere yardımcı olmak ve sıkıntılarını paylaşmaya ve çözüm olacak yolları aramaya hazır olunduğu vurgulandı. Açıklamada, “Bizleri görevini en iyi şekilde yapan bir kamu görevlisi olmanın yanında her an ulaşabilecekleri bir yakınları olarak görmeleri mesajını vermek ve polis-öğrenci kaynaşmasına katkıda bulunmak hedeflenmiştir. Bu doğrultuda 15 bin öğrenciye ekte sunulan örnek mektup gönderilmiştir. Proje kapsamında üniversiteye kayıt yaptırmak amacıyla ilimize gelecek olan öğrenci ve velilerini kayıt işlemleri hakkında bilgilendirmek ve bunun yanı sıra yasa dışı suç örgütlerinin gençlik üzerindeki zararlı faaliyetlerini etkisiz kılmak için Bursa Terminali’nde ve Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde Emniyet Müdürlüğü personelimizin hazır bulunduğu ‘Bilgilendirme Stantları’ kurulmuştur.” denildi.

        MEKTUPTA NE ANLATILIYOR?

        Öte yandan proje kapsamında Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek 15 bin öğrenciye ortak bir mektup yazdı. Toplumun refahı, ekonomik ve sosyal gelişiminin sağlanmasını destekleyecek olan üniversitelerin amaçlarının vurgulandığı mektupta; eğitim sürecinde gerekli olan huzur ve güven ortamını sağlamak adına polis ve üniversite yönetiminin günün her saatinde, duyarlı bir hizmet anlayışı içinde görevlerinin başında olduğu dile getirildi.

        Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Sizin, her türlü sorununuzu paylaşmaya, çözüm yolları aramaya hazır olduğumuzu, bizi her zaman ulaşabileceğiniz bir yakınınız, ailenizin bir ferdi olarak görebileceğinizi bilmenizi isteriz. Hiç çekinmeden, tüm samimiyetinizle görüş ve önerilerinizi aktarmanız bizleri mutlu edecektir. Bizim için gerçekten değerlisiniz. Sorunların çözümüne, görüş ve önerilerinize açık, akademik bir bakış açısı ile sorunları çözüme kavuşturma gayreti içerisinde olacağız. Sizi yüksek bir azim örneği sergileyerek geleceğe attığınız böyle bir adımdan dolayı kutlar, sağlık ve mutluluk içerisinde başarılı bir öğrenim yaşamı dileriz.”
Kaynak: cha