Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmini haritası paylaşılırken, vatandaşlar da uyarılarla bilgilendiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı ve Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Sivas'ın doğu ilçelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Arife günü, perşembe günü, sıcaklıklar biraz düşecek ve gökgürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Ancak Türkiye'nin çoğu yerinde yağış beklenmiyor. Akdeniz'de, Güneydoğu Anadolu'da ve Kıyı Ege'de de yağış olmayacak.

Bayramın 1. günü, büyük bölümünde gökgürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Sıcaklıklar, bir önceki güne göre 6-7 derece, bazı bölgelerde ise 5-6 derece düşecek. Bu nedenle bayramda biraz üşüyeceğimiz için sıkı giyinmekte fayda var.

Bayramın 2. günü, Marmara, Batı Karadeniz ve Kıyı Ege'de yağış beklenmiyor. Ancak diğer bölgelerde yağışlar devam edecek. Güneydoğu Anadolu ve Antalya civarında ise yağış olmayacak. Sıcaklıklar da düşük seyredecek.

Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Bu yağışlar esnasında gökgürültülü sağanak yağışlar görülebileceği için biraz dikkatli olmak gerekiyor. Ancak şimdilik bayram sonuna kadar tehlikeli bir yağış beklenmiyor.

Editör: Haber EDİTÖR