Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün sabah saatlerinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Erol Erdi'nin (25), Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Büyükyenice beldesindeki babaevine ateş düştü. 10 gün önce görev yerine giden şehidin, Kurban Bayramı'nda nişanlanacağı öğrenildi.

Babası Yusuf Erdi'yi (55) iki yıl önce kaybeden şehidin annesi ve kız kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Dört kardeşli bir ailenin en küçük ve tek erkek çocuğu olan Erol Erdi'nin, 2010 yılında askerliğini bitirdiği, işsiz olduğu için uzman askerliğe müracaat ettiği öğrenildi. Şehit haberi üzerine beldenin birçok yerine ve Erdi'nin İstiklâl Meydanı'ndaki babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehit evine giden Büyükyenice Belediye Başkanı Ahmet Özen, aileye taziyelerini iletti.

Şehidin amcası Ali Erdi, askerliğini Muş'ta tamamladıktan sonra yaklaşık beş ay önce Isparta'da uzman onbsaşı eğitimi alan yeğeninin, 1,5 ay önce de dağıtımla Bolu'ya gittiğini söyledi. Kaydırma taburunda görevli olduğunu belirterek, ''Bayramda izne geldi ve 10 gün önce de Şemdinli'ye gitti. Bir hafta orada durduktan sonra bölgede terör olaylarının artması üzerine takviye olarak operasyona gönderildi. Çıktığı ilk operasyonda şehit oldu. Kurban Bayramı'nda nişanlanacaktı. Üzüntümüz ve acımız büyük. Artık bunlar son bulsun istiyoruz. Ordumuz, hükümetimiz gereken neyse yapsın. Ülkemiz bu terör belasından kurtulsun.'' dedi.

Başkan Özen de acılarının büyük olduğunu belirterek, ''Beldemizde ilk kez böyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. İnşallah beldemizde ve ülkemizde bu son olur.'' şeklinde konuştu.

Şehidin kız kardeşleri Emine Zorlu, Fatma Çetin ve Nurşen Çoban da babaevine geldi. Evin önünde bir sağlık ekibi hazır tutuldu. Cenazenin bugün öğleden sonra Balıkesir'e getirilmesinin beklendiği, ailesinin de yarın defnedilmesini istediği öğrenildi.
Kaynak: cha