Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Amasya’ya 20 dev yatırım müjdesi ile geldiğini, bu yatırımların maliyetinin toplam tutarının 152 milyon lira olduğunu ifade etti. Eroğlu, bunların 14 tanesinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne, 2 tanesinin Orman Bölge Müdürlüğü’ne, 1 tanesinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ve 3 tanesinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu söyledi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Amasya’da Aydınca Barajı temel atma törenine katıldı. Eroğlu, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Amasya için kesenin ağzının açık olduğunu söyledi.” dedi.

        Aydınca Barajı ile toplam 33 bin 300 dekar arazinin sulanacağını kaydeden Bakan Eroğlu, “Elli yıldır her iktidara gelen 'bu barajı biz yapacağız' diye söz verdi. Allah’a şükürler olsun bunu yapmak bizlere nasip oldu. Şu anda 14 adet sulama göleti hazırlıkları yapılıyor, Amasya’da sulanmadık toprak bırakmayacağız. Orman Genel Müdürlüğü, bu sene 72 bin 500 dekar arazide ağaçlandırma çalışması yapacak. Bunun dışında ‘Yedikır Barajı Kuş Gözlem Projesi’ hayata geçirilecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ise Göynücek, Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerimize otomatik ölçüm sistemi kuracak.” diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin büyüdüğünü, geliştiğini ve küresel bir güç haline geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Yurt dışına çıktığımda yanlışlıkla 10 dolar yerine 10 milyon çıkardığımda yanımdaki profesör doktor şaşırdı ve “bu kadar büyük parayı nasıl taşıyorsun” diye bana sordu, ben de o paranın 10 dolar etmediğini söyleyince profesörün tebessümü yüreğime hançer gibi saplandı. Allah’a şükür o beladan kurtulduk ve paramızdan altı sıfır attık. Dünyada ekonomik kriz olmasına rağmen, Türkiye’de kriz yok ve büyümede Çin’den sonra ikinci sırada, ayrıca gelişmiş 30 ülke arasında birinci sıradayız. Bu gerçekten büyük bir mutluluktur.

        Sadece Amasya değil Edirne’den Kars’a kadar, Türkiye’nin her yerinde 4 binden fazla şantiye gece gündüz çalışıyor. Bu para nereden geldi diyorsanız, ben size bu para nereden geliyor açıklıyayım. Bizden önceki hükümetler sizlerden aldığı vergilerin yüzde 87’sini faiz ödemelerine ayırıyordu. Artık o devirleri kapattık. Buradan elde ettiğimiz gelirler, sizlere yatırım olarak geri dönüyor.”
Kaynak: cha