Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ilimizde hissedilmiştir.Afaddan  yapılan açıklamada 06.30 itibariyle en büyüğü  6,6 olmak üzere  42 artçı sarsıntı meydana geldi.

 AFAD vatandaşlara çok önemli uyarılarda bulundu. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Deprem sonrası hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Yolları, acil yardım araçları için boş bırakın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız" denildi.

Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Binada arama kurtama çalışmaları sürüyor.Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem, özellikle Adana'nın Çukurova ilçesinde yoğun olarak hissedildi. Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki 14 katlı bir bina ile Turgut Özal Bulvarı'ndaki 12 katlı Zeray Apartmanı yıkıldı. Yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde de yıkılan bir binadan 8 kişi sağ olarak kurtarıldı. Enkaz altında kaldığı belirtilen 1 kişi ise kurtarılmaya çalışılıyor. Adana Valiliği'nden saat 07.00 sıralarında yapılan açıklamada kentte şu ana kadar 11 binanın yıkıldığını, bölgede arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü duyuruldu

Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Mersin, Adana,Hatay ve Osmaniye’de hissedildi.

Osmaniye'de de ilk bilgilere göre bir bina yıkıldı, bir çok yapıda hasar meydana geldi.Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem bir çok ilden hissedildi. Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’den de kuvvetli hissedilen deprem nedeniyle panik yaşandı.Elazığ’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Korku ve panikle kendilerini dışarı atan vatandaşlar ise geceyi mahalle arasında evlerinin önünde yaktıkları ateşte ısınarak geçiriyor.

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde Hatay'da da bazı yapılar yıkıldı, çok sayıda bina da hasar gördü.Deprem nedeniyle Hatay merkez ve ilçelerinde bazı yapıların yıkıldığı, bir çoğunun da hasar gördüğü bildirildi. Dörtyol ilçesinde 5 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisine ulaşılırken Payas, Reyhanlı ve Erzin ilçelerinde de evlerin zarar gördüğü ve çökmeler meydana geldiği kaydedildi.

Vatandaşların ve tüm ekiplerin seferber edildiği bölgelerde arama - kurtarma çalışması başlatıldı.

19

Editör: Haber EDİTÖR