Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde nakliyecilik yapan Mehmet Çomruk ve eşi Hatice Çomruk (27) ile çocukları İhsan Mert (6), Yakup (3) ve 20 günlük Mehmet Alper Çomruk, Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi’ndeki Ebrar Sitesi’nde yıkılan 7 katlı binanın enkazı altında kaldı.
Çomruk çifti ile çocukları İhsan Mert ve Yakup Çomruk hayatını kaybederken, bebekleri Mehmet Alper sağ kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan bebeğe Mehmet Çomruk'un ailesi bakıyor.

Oğlu, gelini ve 2 torununu kaybeden Nuriye Çomruk, yıkılan binanın önünde oğlunun hatıralarını bekliyor. Nuriye Çomruk, "Deprem olunca köyden buraya geldik. Enkazın önünde iki araba vardı. Araçlardan dolayı kuzumuzu göremedik. Enkazı karıştırırken gelinimin elini gördüler. Diğer gelinim de çocuğun battaniyesini gördü. Enkazı elleriyle karıştırarak 20 günlük torunumu çıkardılar. Gelinimin üzerine de elbise dolabı düşmüş. Onu zor çıkardık. Aracı enkazın yanından çektiler. Aracı çekince oğlumu, iki çocuğunun üzerine kapanmış olarak bulduk. Nasıl dayanayım ben buna. Dayanamıyorum" diye konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR