Mehmet Akşar, 1 yıl önce internette gördükleri istiridye mantarı üretimine başlamaya karar verdiklerini anlatarak, "Kardeşimle birlikte Korkuteli, Denizli'de inceleme yaptık. Geldik, depomuza başladık. Geçen yıl, biraz zayıf oldu; ama bu yıl, inşallah çok güzel olacak. Burası 80 metrekare. Ortalama 80- 100 bin lira kazanmayı hedefliyoruz. Şu an gidişatı güzel, işçiliğini kendimiz yaptık. 40 kütüğümüz var, bunların verimi daha güzel; mantarı daha lezzetli. İkinci depoyu da yapıp, orayı hep kütükten yapmayı planlıyoruz. Mantara dışarıdan talep var; ama biz pazarda kendimiz satarak, tüketiyoruz" dedi.

Depoda iki çeşit mantar ürettiklerini kaydeden Akşar, "Birincisi kavak kütüğünden. Kütükleri kendimiz koparıp, kesip, içine tohum ekiyoruz. Ortalama 5 ay sonra mantar almaya başlıyoruz. İkincisi ise poşete pamuk koyarak, ekimini yapıp, 28 günde mantar almaya başlıyoruz. Kütüklerimizin verimi daha iyi. 2- 2.5 yıl mantar verimi alındığı için kütüğü tercih ediyoruz. Poşetteyse 3 ay mantar alınabiliyor, yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu.

İkinci depolarının yapımına başladıklarını dile getiren İdris Akşar ise şunları söyledi: 

"Ağabeyimle bu işe başladık. Ağabeyimin araştırması ve girişimi sonrası maddi destek verdik. 80 metrekarelik depomuzda, dışarıdan aldığımız destekle bilgilerle başladık. Bu yıl kendi üretimimizle her şeyini kendimiz yaparak, imal ederek, güzel verim aldık. İkinci depomuzun yapımına başladık. Depomuzu 160 metrekareye çıkararak, bu işe devam edeceğiz."

Editör: Haber EDİTÖR