Yaz sezonunda sahillerde yaşanılabilecek boğulma olaylarına karşı, TSSF (Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu) tarafından cankurtaran sertifikasına sahip bir cankurtaran görevlendiren Gazipaşa Belediyesi, halk plajında cankurtaran hizmetini sunmaya başladı.
Gazipaşa Selinus Plajında bulunan Halk Büfede görevlendirilen cankurtaran, 1 Haziran itibarıyla çalışmaya başladı. Haftanın her günü 09.00-19.00 arasında hizmet veren cankurtaran, deniz serinliğini daha güvenli bir hale getiriyor.

SAHİLİMİZDE GÜVENLE SERİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Hal Büfe plajında göreve başlayan cankurtaranla ilgi bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Halk Büfe Plajımızda Uzman Cankurtaranımız hizmete başladı. Masmavi denizimizde güvenle serinleyebilirsiniz.” dedi.
Gazipaşa Belediyesince görevlendirilen cankurtaran, belediye tarafından yapılan cankurtaran kulesinde boğulma vakalarına karşı görevini yapıyor. Dürbünle gözetleme, kurtarma ve müdahale faaliyetleri yürüten cankurtaran, vatandaşların denizde tehlikeli alanlarda yüzmemeleri ve emniyet şeridini geçmemeleri konusunda uyarılar yapıyor.

Editör: Haber EDİTÖR