20-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivale Türkiye'nin yanı sıra 18 ülkeden sanatçılar katılacak.
 Gazipaşa Belediyesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Gazipaşa Kültür Ve Sanat Sempozyumu 20-30 Ekim tarihleri arasında Gazipaşa'da yapılacak. Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Arnavutluk, Kosova, İran, Gana, Nijerya, Hindistan, Rusya,. Danimarka, Arjantin, İtalya, Kırgızistan, Güney Kore, Özbekistan, Brezilya, Gürcistan, Ukrayna ve Fas'tan gelecek olan sanatçılar Gazipaşa'ya unutulmaz bir sanat festivali yaşatacak.
GAZİPAŞA SANATA DOYACAK
12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Ve Tropikal Meyve Festivali ile birleştirilecek olan festivalin küratörlüğünü  Keziban Ertuğrul Yıldırım ile Dr. Arif Albayrak yapacak. Festival kapsamında Heykeltıraş Nusret Başöner Gazi Mustafa Kemal Atatürk büstü yapımı, ressam Farida Hamitovna ise yine Mustafa Kemal Atatürk portresi için workshop performansı sergileyecek. Festival boyunca sahilde, öğretmenevinde ve Cumhuriyet Meydanı'nda atölye çalışmaları yapılacak. ' Ustalar ve Çocuklar' başlığı altında okullar ziyaret edilerek çocukların katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Festivalde çok sayıda söyleşi de gerçekleşecek.
BAŞKANDAN DAVET VAR
Uluslararası Gazipaşa Kültür Ve Sanat Sempozyumu ile ilçenin sanatla bütünleştiğini, Gazipaşa adının tüm dünyaya duyurulduğunu söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, tüm vatandaşları sempozyuma davet etti. 18 ülkeden gelecek sanatçıların ortaya çıkaracağı eserlerin Gazipaşa'ya miras kalacağını belirten Yılmaz, "Ekim ayı bizim için sanat ve kültür açısından dolu dolu geçecek bir ay. Çekirdeksiz Nar Ve Tropikal Meyve Festivali ile Kültür sempozyumunu birleştirdik. Bu kapsamda 22 Ekim'de Edip Akbayram halk konseri verecek. Tüm halkımızı Ekim ayı boyunca devam edecek olan festival, sempozyum ve halk konserimize davet ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR