Et ve şeker fiyatları ile ilgili kamu kurumları devreye girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan piyasa fiyatlarının daha da altında et satışı mağazalara yayılıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki 250 markette satılan ucuz etin bin markete çıkması bekleniyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu zincir market ve perakende sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ocak ayı boyunca fiyatları sabitleme sözü verdi birçok zincir market. Buna yerel marketler de katıldılar. Katıldılar ama arada zam yapanlar da olmadı değil, özellikle et ve süt ürünlerinde fiyatlar ilerledi.

Dün bir markete girdim. Bilinen bir market müdürü ile konuştum. 2 bin üründe sabit fiyat yazıyorsunuz gerçekten sabit kaldı mı dedim. Evet dedi. Peki zeytine zam yaptınız mı dedim. Zeytin dahil değil dedi.

Şeker fiyatı eylül ayına kadar artırılmayacak denildi.

Yumurta fiyatlarına baktım 30’lu yumurtayı 65 lira ile 90 lira arasında gördüm.

10’lu yumurtayı ben 40 liraya gördüğümü hatırlıyorum geçen ay. Sabitlenmenin biraz daha uzatılması lazım. Tüketiciler fiyat etiketlerinde şuna dikkat etsinler. Fiyat değişiklik tarihi kanunen yazılması zorunlu. O tarihe dikkat etsinler. Yeni fiyatı değişen ürünleri görürlerse çeksinler fotoğrafı bizlere ulaştırsın biz kimin ne olduğunu bilelim.

Kim tüketiciye hizmet ediyor, kim elini taşın altına koydu bunu kimse bilmiyor. Bunu bilmek hakkımız. Bu süreyi uzatsınlar 1 ay çok kısa bir süreydi. Aralık ayında asgari ücret açıklandığında asgari ücret ele geçmeden zam yaptılar. Gazlı içeceklere kadar zamlar geldi. Hala devam ediyor bunları indirsinler ve sabit fiyat uygulamasını biraz daha uzatsınlar istiyoru

Editör: Haber EDİTÖR