Türkiye’nin en fazla outlet mağazasını açan Karakaşlar Group, 55 milyon dolarlık yatırımla İzmir’e iki yeni mağaza açacak. Karakaşlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Karakaş, 2013 yılında İzmir’de iki yeni alışveriş merkezi projesini hayata geçireceklerini söyledi. Karakaş, düzenlediği toplantısında yarın Manisa’nın Salihli ilçesinde açacakları mağaza hakkında da bilgi verdi.

Festiva Outlet zincirinin yapımcısı ve yatırımcısı da olan Karakaşlar, yedinci mağazayı Salihli'de açıyor. Yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerinde kurulan alışveriş merkezi, 450 kişiye istihdam sağlayacak. Salihli Festiva Outlet’in pek çok güçlü markaları barındıran, bölgesinin vazgeçilmezi ve sosyal birleşme noktası olacağını söyleyen Karakaş, “Bölgenin ekonomik kalkınmasını sağlarken sadece alışveriş değil, bir eğlence ve yaşam merkezi olarak da hizmet vermeyi hedefliyoruz.” dedi. Salihli’den sonra Uşak’ta da 32 milyon dolarlık yatırımla 22 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi inşaatına başladıklarını aktaran Karakaş, Mayıs 2013’te tamamlanacak merkezin toplam 60 mağazadan oluşacağını, lokasyon olarak da İzmir-Ankara yolu üzerinde yer alacağını kaydetti.

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Kemal Karakaş, şöyle konuştu: “Türkiye’de en fazla outlet alışveriş merkezi yapan firma haline geldik. Sekizincisi inşaat halinde, ikisi de proje aşamasında. İstanbul’da alışveriş merkezi yapmakla Anadolu’da inşa etmenin arasında büyük fark var. İstanbul’da 60-70 bin metrekare kiralanabilir alandan küçük yaparsanız, çekim gücü oluşturamazsınız. Anadolu’da da 40 bin 50 bin metrekarenin altında yaparsanız çökertirsiniz.”

ZEYİTİNYAĞI VE TARIMA YATIRIM

Karakaşlar Group Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Karakaş da diğer sektörlerdeki yatırımlarını anlattı. Son beş yıldan beri alışveriş merkezlerinde Türkiye’nin bir numarası olduklarını iddia eden Karakaş, 2012'de farklı sektörlere girmek için araştırma yaptıklarını söyledi. Zeytin ve zeytinyağı sektörüne girdiklerini ifade eden Karakaş, “Türkiye bu konuda İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan sonra hatırı sayılır bir üretim alanına kavuştu. Hükümetin zeytine verdiği destekten sonra üretimde ciddi artış kaydedildi fakat zeytinyağı tüketimi halen çok düşük. Bunun arttırılmasının yolları aranıyor. Önümüzdeki beş yılda tüketimde de ciddi artış olacak. Biz de pazarlama noktasında sıkıntı gördüğümüz için bu sektöre girdik.” diye konuştu. Karakaş, Tire ilçesinde satın aldıkları arazide organik tarım ve sert çekirdekli meyve üretimi yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: cha