Bir çok ülkede baş gösteren yangınlar kurak geçen havadan ve poyrazdan etkilenerek can yakmaya devam ediyor.

italya 800 noktada yangın 250 si sicilya adasında
yunanistan 58 noktada yangın
Türkiye 4 ilde 9 yangın noktası (129 nokta kontrol altına alındı)
ABD 82 büyük yangın noktası
Rusya 126 Yangın Noktası

Rusyada 1.3 milyon hektarlık alanın küle döndüğü, 48 noktada toplam 500 bin hektarlık alanda alevlerin söndürülebildiği kaydedildi.
İtalya'nın ulusal itfaiye teşkilatı, hafta sonu 800'den fazla yangın meydana geldiğini duyurdu. Pescara kentindeki yangında 53 hektarlık orman alanı zarar gördü, yaklaşık 800 kişi tahliye edildi.
Yunanistan’ın Mora Yarımadası’ndaki Zeria ve Ahaia bölgesinde çıkan yangın ile ilgili söndürme çalışmalarını İtfaiye Teşkilatı Başkanı Korgeneral Stefanos Kolokuris koordine ederken, yangına 294 itfaiye personeli, 7 piyade ekibi, 77 itfaiye aracı, 7 helikopter ve 5 uçak ile müdahale edildiği aktarıldı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 6 günde 31 ilde 129 yangının kontrol altına alındığını duyurdu.Son yapılan açıklamaya göre, Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli olmak üzere 4 ilde 9 mücadele devam ediyor.
ABD Ulusal Kurumlar Arası Yangın Merkezi, hafta sonu 7 yerde daha yangın çıkmasının ardından orman yangınlarının 90'dan fazla alana sıçradığını açıkladı.

NASA YANGIN HARİTASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), küresel ısınma ve insan faaliyetlerinin doğaya verdiği zararın ciddiyeti bir bütün olarak gözler önüne seren “FIRMS” adlı bir platform kurdu. Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi sistemi olarak faaliyet gösteren bu veri tabanı, uyduları kullanarak dünyanın dört bir yanındaki yangınları takip ediyor.

Editör: Haber EDİTÖR