Meghan Markle, hamileyken uğradığı ırkçılığı "Bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu" diyerek anlattı. Markle ayrıca Kraliyet ailesi içerisindeyken intihar etmeyi düşündüğünü de itiraf etti. Prens Harry ise babaannesi Kraliçe Elizabeth ve babası Prens Charles'ın telefonlarını açmadığını söyledi.Prens Harry ve Meghan Markle'ın merakla beklenen röportajı bu gece yarısı Amerikan CBS televizyonunda yayınlandı, ikilinin kurduğu her cümle dünya medyasında 'son dakika' koduyla verildi.Sussex Dükü Harry ve Düşesi Megan'ın ünlü sunucu Oprah Winfrey'in şovuna konuk olduğu programda Kraliyet ailesinin sırları ortalığa saçıldı, yaşanan çatışmalar gün yüzüne çıktı.Prens Harry ile tanışmadan önce Suits adlı TV dizisiyle tanınan Meghan Markle, siyah bir anne ve beyaz bir babanın kızı. Bebeğine hamileyken Saray'da maruz kaldığı ırkçılığı ise şöyle anlattı:"Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı."Kendisinin susturulduğunu belirten Meghan Markle, Kraliyet ailesinde ten rengine ilişkin soruları kimin gündeme getirdiğini ise açıklamadı.Markle, düğünden önce Cambridge Düşesi Kate'i ağlattığına dair gazetelerde çıkan haberleri de yalanladı: "Aslında bunun tam tersi oldu. Düğünden birkaç gün önce Kate bir şeye üzülmüştü ve beni ağlattı."Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intihar etmeyi düşündüğünü vurgulayan Markle, "Artık yaşamak istemiyordum" ifadesini kullandı.
TELEFONLAR AÇILMADI 
Prens Harry ise kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılmasında aile içindeki 'anlayışsızlığın' etkili olduğunu belirtti ve annesi Prenses Diana'nın 1997'deki ölümünü anımsatarak, tarihin tekerrür etmesinden korktuğunu dile getirdi.Babası Prens Charles'ın kendisinin telefonunuaçmadığını ifade eden Harry, "Babaannem Kraliçe Elizabeth ile bugüne kadar üç kez telefonda konuştuk, babamla da iki kez konuştuk ancak sonra telefonlarıma cevap vermemeye başladı" diye konuştu.Röportajda Prens Harry, ikinci çocuklarının cinsiyetini de ilk kez duyurarak, "İlk bebeğimiz erkekti, şimdi de bir kızımız olacak" dedi. Çift, geçen ay ikinci çocuklarını bekledikleri haberini kamuoyuyla paylaşmıştıMeghan Markle'la 2018'de evliliklerinin arifesinde saray çalışanlarının Prens Harry'e 'rehine' lakabını taktığı ortaya çıktı. Page Six'in haberine göre açığa çıkan bu bilgi, Markle'ın bir dizi saray çalışanına zorbalık yaptığı ve onları ağlattığı yönündeki iddialar gündemdeyken geldi.İddiaya göre söz konusu 'rehine' lakabı, Markle'ın düğünde giymeyi planladığı tacın saç randevusu için ödünç verilemeyeceğini öğrendiğinde öfkelenmesinin ardından ortaya çıktı. Beklenmeyen aksilik Kraliçe'nin en yakın yardımcısı Angela Kelly'le Prens Harry arasında tartışma çıkmasına neden oldu.The Telegraph'a konuşan bir kaynak, "Angela, Harry'ye bunun paha biçilemez olduğunu ve kısa süreliğine verilemeyeceğini söyledi" ifadelerini kullandı: "Öfkeliydi ve ‘Meghan ne isterse alır' diye bağırdı. Bunun iyiye gitmediğini söylemek yeterli olur."Saray mücevherlerinden ilk tercihini almasına rağmen Markle'ın yine de mutsuz olduğu öne sürüldü. Kaynak Meghan Markle'a dair şu ifadeleri kullandı: "Sürekli yoksun bırakıldığını söylemek için nedenler arıyordu. Ayrıca en başından beri drama istiyordu."Öte yandan People'ın haberine göre Prens Harry'nin annesi Prenses Diana'nın çalışanı Patrick Jephson, çiftin şu an yaşadıklarıyla Prenses Diana'nın yaşadıkları arasında paralellik olduğunu söyledi.
Jephson şu ifadeleri kullandı: "30 yıl önce benzer bir durumdaydık, Kraliyet ailesinde çatlaklar açılıyordu ve bu giderek hızlanmaya başlamıştı. O zaman olaylara dahil olan pek çok mutsuz insan vardı, şu anda da öyle olduğundan epey eminim."
Evlendikten sonra bir süre İngiltere'de zaman geçiren çift, geçen yıl Los Angeles'a taşınmaya karar vermiş ve hemen ardından Kraliyet görevlerinden çekildiklerini duyurmuştu.

Editör: Haber EDİTÖR