Bu yıl mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden ve Avrupa'yı adeta kavuran sıcak hava dalgası nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçti.

İNGİLTERE TARİHİNİN EN SICAK GÜNÜNÜ YAŞIYOR

İngiltere bugün ülke tarihinin en sıcak gününü yaşamaya hazırlanıyor. Sıcaklığın gün içinde 41 dereceyi bulması bekleniyor. Meteoroloji Müdürlüğü, Pazartesi ve Salı günleri aşırı sıcaklıklar görüleceği uyarısında bulundu. Sıcak hava dalgasının güneydoğuda Londra'dan kuzeyde York ve Manchester'a dek tüm İngiltere'de hissedilmesi söz konusu.

Sıcak hava dalgasının Galler Bölgesi'nde ve İskoçya'nın bazı kesimlerinde de etkili olması bekleniyor. Londra'nın bugün dünya genelinde en sıcak noktalardan biri olacağı tahmin ediliyor. Öyle ki sıcaklıklar Batı Sahara ve Karayip ülkelerinin dahi üzerinde seyredecek.

Ülkede sıcak hava dalgasının Salı günü de etkisini sürdürmesi, gece sıcaklıklarının dahi 25 derece civarında seyretmesi ve Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklarda düşüşün başlaması bekleniyor.

Aşırı sıcaklar nedeni ile tarihi boyunca ilk kez kırmızı alarma veren İngiltere'de okulların erken kapanması, kimi okulların hiç açılmaması söz konusu.

Ulusal Demiryolları Şebekesi de vatandaşlara sadece gerekli olduğu durumlarda seyahat etmeleri çağrısında bulundu. Ülkede eriyen yollar nedeniyle ulaşım durma noktasına gelebilir.

Editör: Haber EDİTÖR