Ülke turizmine yönelik kapsamlı dijital dönüşüm stratejisi dahilinde türünün ilk örneği olan uygulama, kullanıcıların ilham verici deneyimler yaşamalarını sağlamak üzere, zengin ve veriye dayalı, bulut tabanlı Adobe Experience Manager platformunu kullanıyor. 

Kullanıcıyı merkeze alan bir dijital seyahat arkadaşı olarak tasarlanan uygulama aracılığıyla ziyaretçiler, Katar'ın kültürel miras alanlarını, kapsamlı açık hava spor aktivitelerini, zengin mutfak seçeneklerini ve benzersiz cazibe merkezlerini seyahatlerinden önce evlerinde ve Katar'ı ziyaretleri sırasında keşfedebilecekler.  

Heyecan verici özelliklerle dolu uygulama, ikonik ve önemli noktaların 360 derecelik ve panoramik görüntülerinin yanı sıra yakındaki gezilecek yerler ve atraksiyonlarla ilgili kişiselleştirilmiş öneriler sunma özelliklerine sahip. Uygulamanın diğer yararlı işlevleri arasında kullanıcılara sağa kaydırma suretiyle favori konumlarının bir kısa listesini oluşturma, bir harita asistanı yardımıyla konaklamalarını planlama ve kullanıcı tercihlerine göre kişiselleştirilmiş önerileri keşfetme gibi seçenekler yer alıyor. 

Katar Ulusal Turizm Konseyi Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Berthold Trenkel şunları söyledi: “Katar, gizli mücevherlerle dolu bir ülke ve hem yerel hem de uluslararası ziyaretçiler için önde gelen bir destinasyon olma misyonuna sahip. Visit Qatar mobil uygulamasının lansmanı, dijital pazarlamamızı modernize etme ve üstün bir ziyaretçi deneyimi sunma stratejimizin temel bir parçasını teşkil ediyor. 

"Bulut tabanlı bir hizmet olan Adobe Experience Manager ile artık ziyaretçilere daha hedefli, zamanında ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunabiliyoruz. Geliştirmenin ikinci aşamasında mobil uygulama daha da fazla sayıda 360 derece deneyim sunacak ve bir festival ile etkinlik takvimi de içerecek." 

QNTC, dünyanın dikkatini çekmek ve Katar'ı mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getirmeye yönelik çabaları çerçevesinde, dijital dönüşümünü hızlandırmak ve ülkede bulut tabanlı ekosistemi benimseyen ilk şirketlerden biri olmak için Bulut Hizmeti olarak Adobe Experience Cloud'un bir parçası olan Adobe Experience Manager'a yatırım yaptı. 

Uygulama şu anda iOS için App Store üzerinden - burayı tıklayın - ve Android için Google Play üzerinden - burayı tıklayın - ücretsiz olarak mevcuttur. 

Visit Qatar Mobil Uygulaması hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.visitqatar.qa adresini ziyaret edin veya uygulamayı App Store'dan indirin.

- - - 

Medya ile ilgili sorular için lütfen QNTC Basın Ofisi ile iletişime geçin: 
+974 7034 8963 | [email protected] 

Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC) Hakkında
Katar Ulusal Turizm Konseyi'nin misyonu, Katar'ı, kültürel özgünlüğün modernlikle buluştuğu ve dünyanın her yerinden insanların kültür, spor, iş ve aile eğlencesi alanlarında sunulan benzersiz teklifleri deneyimlemek için bir araya geldiği bir yer haline getirmektir.
 
QNTC’nin çalışmalarına, ülkenin turizm olanaklarını çeşitlendirmeyi ve ziyaretçiler tarafından yapılan harcamaları artırmayı amaçlayan Katar Ulusal Turizm Sektörü Stratejisi (QNTSS) yön vermektedir.  

QNTSS'nin kuruluşundan bu yana Katar 14 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamıştır. Katar turizm sektörünün ekonomi üzerindeki etkisi, daha fazla çeşitlilik içeren bir ekonomi ve daha aktif bir özel sektör arayışları çerçevesinde hükümetin 2017 yılında turizmi öncelikli sektör olarak belirlemesiyle giderek daha görünür hale gelmektedir.  

Web: www.visitqatar.qa
Twitter: @NTC_Qatar
LinkedIn: Qatar National Tourism Council
 

Editör: Haber EDİTÖR