Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde (DHMİ) faaliyet gösteren sendikalar ve dernekler, bugün bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, HAVAÇAD, HAVELTED, Uluslararası ARFF Derneği, SİHAGÜVDER, HAVATED, SİHAMED, Hava Ulaş-Der ve Apron Memurları Derneği katılım gösterdi.

Toplantıda, TBMM gündemine getirilen ve DHMİ'de görev yapan bazı unvanları kapsayan "Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile ilgili istişarelerde bulunuldu. DHMİ'de görev yapan çalışanların temsilcileri, yıllardır özlük ve mali haklarına yönelik iyileştirmelerin yapılmasını bekleyen DHMİ çalışanlarının beklentilerinin karşılanmadığına dikkat çekti. Ortak deklarasyon yayınlayan dernekler ve sendikalar, TBMM gündemine getirilen yasa ile DHMİ bünyesi içerisinde sadece belirli unvanlara yönelik yapılmak istenen ve çalışma barışını bozan düzenlemeyi asla kabul etmediklerini bildirdi. 

DHMİ çalışanlarını "Ülkemiz ekonomisine hiçbir yük getirmeyen aksine katkı sağlayan" bireyler olarak tanımlayan deklarasyonun "Talepler" başlığında şu maddeler yer aldı: "Söz konusu Kanun Teklifinin 26. maddesinin revize edilerek, tüm DHMİ çalışanlarına uygulanmasını, UROCONTROL prensipleri çerçevesinde tüm DHMİ Çalışanlarını kapsayacak şekilde adil bir Havacılık Tazminatı düzenlemesinin TBMM Gündemine getirilmesini ivedilikle talep ediyoruz. Aksi halde gerçekleştirilen toplantıda alınan aşağıdaki maddelerin uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır."

Cimer Kredi kartı kullanıcıları için önemli bir duyuru yapıldı Cimer Kredi kartı kullanıcıları için önemli bir duyuru yapıldı

Taleplerin yerine getirilmemesi halinde atılacak adımlara da değinilen deklarasyonda, alınan kararlara ilişkin şunlar kaydedildi: "06.06.2024 Perşembe gününden itibaren Havalimanlarındaki çalışanlar, hava ve kara tarafında ki operasyonlarda süresiz olarak; görevleri başında özveri beklenerek uluslararası standart ve tavsiyeler ile mevzuatlara aykırı olarak yüklenen işleri yapmayacak olup, kesinlikle mevzuat dışına çıkılmayacaktır. Yapılacak olan iş yavaşlatma eylemi, taleplerimiz gerçekleştirilinceye kadar devam edecektir. Alınan iş yavaşlatma eylemi sonucunda taleplerimiz karşılanmadığı takdirde, tekrar bir araya gelinerek iş bırakma eylemi kararı alınacaktır."

Editör: Haber Admin