Antalya’daki yangında zarar gören ağır hasarlıkonut, işyeri, depo, samanlık ve ahırlarda yapılan hasar tespit çalışmaları sonrasında Bakanlık,ihaleleri tamamlanan ve TOKİ eliyle yapımı devam eden 880 konuttan 187’sini hak sahiplerine teslim etti.

İnşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan 150 konutunda hak sahiplerine teslimi başlıyor. Afet sonrası devletin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren bir vatandaş, “Cumhurbaşkanım bize söz verdi, ‘Bir yıl içerisinde evinizi teslim edeceğim.’ dedi ve sözünü yerine getirdi.” diye konuştu. Bir başka vatandaş da “Cumhurbaşkanımız benim omzuma elini koydu, ‘Benim traktörüm gitti, ekmek teknem gitti.’ dedim. Üç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız traktörümü gönderdi.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Bakanlık açıklamasında, Antalya’nın Manavgat, Akseki, Alanya ve Gündoğdu ilçelerine bağlı 45 köyde yangın afetinden ağır hasar gören konut, işyeri, depo, samanlık ve ahırlarda hasar tespiti sonrasında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi. Bakanlık, afet bölgesinde ihaleleri tamamlanarak TOKİ eliyle yapımı devam eden 880 konuttan 187 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, inşaatı tamamlanmak üzere olan 150 konutun da yakın zamanda teslimatının başlayacağını açıkladı.

Yangın afetinden etkilenen vatandaşlar, devletin şefkatini her an yanlarında hissetmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bölge sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köylerini ziyarete geldiğini ve verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek teşekkürlerini ilettiler.

“Cumhurbaşkanımız bize söz verdi, ‘Bir yıl içerisinde evinizi teslim edeceğim’ dedi ve sözünü yerine getirdi”

Editör: Haber EDİTÖR