Antalya bölgesinin örtü altı üretim merkezlerinden Serik'te, üreticiler don nöbeti tutmaya başladı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte üreticiler, seradaki ürünlerini soğuktan korumak için sobaları ateşledi.

Zırlankaya Mahallesi'nde üretici Şenol Akbulut, "Ağustos ve eylül ayında diktiğimiz 6 dönümlük seramızda domatesimiz var. Sera içerisinde sobalarımızı dün itibarı ile yakmaya başladık. Çünkü don düşmeye başladı. Mahsullerimizi korumak için don almaması için yakıyoruz. Kömür pahalı olmasına rağmen mücadele ediyoruz. Piyasada domates 10 lira seviyesinde alıcı buluyor. Domateslerimiz üşümesin don tutmasın diye sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Sobalarımızı yakıyoruz. Büyük şehirlerdeki kardeşlerimiz yesin diye" dedi.

MHP İlçe Başkanı Osman Üstünmet ve yönetimi de don nöbeti tutan çiftçileri seralarında ziyaret etti. Osman Üstünmet, "Teşkilat olarak bu zor günlerinde çiftçilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Gelip sobalarını yakmıyoruz ama en azından yanlarında olup sohbet edip herhangi bir sıkıntıları olduğunda çözüm üretme noktasında her zaman yanlarındayız. Akşamları soba yakan çiftçilerimizle beraber oluyoruz. Zor şartlarda ve ortamlarda çiftçilerimiz geçim dertleri ile uğraşıyor. Dünyada yaşanan küresel sıkıntının herkes farkında o yüzden de fazla dertlenmiyorlar. Allah kazançlarını bol etsin" dedi

Editör: Haber EDİTÖR