Bugüne kadar 2 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Antalya, Ramazan Bayramı yaklaşırken iç turizmde de önemli bir artış yaşıyor. Ramazan tatili döneminde yurt içi rezervasyonlardaki artış nedeniyle bazı oteller yüzde 70'e yakın doluluk oranına ulaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, bu yıl turizm hedeflerinin çok yüksek olduğunu ve Avrupa'da Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında erken rezervasyonlarda iyi rakamlar yakaladıklarını vurguladı.

Kuk, turizm sektörünün de şubat ayında yaşanan depremle durma noktasına geldiğini ancak mart ayından itibaren yeniden hareketlilik başladığını belirtti. Yerli turistlere erken rezervasyon indirimlerinden faydalanmalarını tavsiye etti ve son dakikaya kadar beklemenin fiyatların daha yüksek olacağı uyarısında bulundu.

Yaklaşan ramazan bayramını da değerlendiren Kuk, son iki gündür aktivitede ciddi artış yaşandığını söyledi. Önümüzdeki hafta son dakika satışlarıyla hedef rakamlarına ulaşacaklarına inanıyor. Açık olan otellerinde şu anda yüzde 60 doluluk olduğunu, tatil haftasında yüzde 70-80 doluluğa ulaşmayı beklediklerini sözlerine ekledi. Kuk, yerli turistlere, otel ve bölgeye göre 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen 3 günlük aile tatili için mevcut düşük fiyatlardan yararlanmalarını tavsiye etti.

Kuk, Türkiye'nin bu yıl ülke çapında 51-55 milyon turistle birlikte 16-17 milyon civarında turist ağırlamayı beklediğini söyledi. Türkiye'nin Avrupa ve Rusya'da önemli ve tercih edilen bir destinasyon olduğunu ve bu rakamlara ulaşmanın gerçekçi bir hedef olduğunu sözlerine ekledi. Ancak ülke menfaati için kişi başına düşen turizm gelirinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber EDİTÖR