Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kumluca açıklarında yabancı bandıralı "Joe 2" adlı ticari geminin battığı ihbarı sonrası bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı arama-kurtarma ekiplerinin yönlendirildiğini açıkladı. Gemideki 14 mürettebatın 2'si denizden Sahil Güvenlik helikopteriyle kurtarıldı ve Finike Devlet Hastanesi'ne getirildi. Diğer ticari gemiler tarafından kurtarılan 3 mürettebatın yanı sıra arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor ve 9 mürettebat hala kayıp.

Kumluca'nın 22 mil açığında battığı öğrenilen ticari gemideki mürettebatın kimlikleri de açıklandı. Gemide tamamı Suriyeli 14 mürettebat bulunuyordu ve isimleri şöyle: Kaptan Bassem Arıs, 2. Kaptan Azız Kherbek, Başmühendis Mhmod Smea, 2. Makinist Alaa Mansour, Silici Alı Beshlavı, Usta Gemici Mustafa Hemden, Usta Gemici Jaafar Haıfa, Usta Gemici Hasan Jaser, Usta Gemici Nabıl Hasan, Usta Gemici Abdulrahman Fawakhrjı, Yağcı Emad Jrad, Yağcı Gadır Shaaban, Yağcı Bassım Tawıl ve Aşçı Ramez Namrah.

Kurtarılan 2 kişinin Mhmod Smea ve Gadır Shaaban olduğu, Finike Devlet Hastanesi'nde tedavi altında oldukları belirtildi. Mhmod Smea serviste, Gadır Shaaban ise yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Geminin 1993 yılında inşa edildiği ve "Gine-Bissau" bayrağı altında seyreden bir General Cargo gemisi olduğu, taşıma kapasitesinin 3426 t DWT, mevcut draftının 4,4 metre, toplam uzunluğunun (LOA) 86,04 metre ve genişliğinin 14,5 metre olduğu öğrenildi.

Editör: Haber EDİTÖR