Antalya Kepez Belediyesi, farklı dinlerin, dillerin, milletlerin, sanatla bir olacağı, renkli gösterilerin yer alacağı '1.Uluslararası Halk Dansları Festivali' düzenleyecek.

        'Kepez Barış Festivali' adı altında bu yıl ilk kez organize edilecek festival, Dokuma bölgesindeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde, 28 Ağustos Salı günü saat 18.00’deki açılış korteji ile başlayacak. Festivalin ikinci gününde Muratpaşa Camii önünden hareket edecek kortej, kapalı yol üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na geçecek. Cumhuriyet Meydanı’nda ise 29 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00’da halk dansları gösterisi yapılacak. Festivalin final töreni ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

        Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festivali barış ve sevgi mesajı vermek ve Antalya’nın dünya kenti markasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

        Dostluk ve barış mesajının verileceği festivale, 8 ülkeden yaklaşık 250 dansçı katılacak. Sanatseverler festivalde; Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan, Kosova, Romanya, Türkiye ve Yunanistan'dan katılan halk oyunları ekiplerinin gösterilerini izleme imkânı bulacak.
Kaynak: cha