1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96. yıl kutlama etkinlikleri Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi’nin destekleriyle Alanya’da yapılan çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde gerçekleşti.

Kabotaj Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek Kabotaj Bayramı’nın anlam ve önemine dikkat çekildi. İskele’de düzenlenen etkinliklere Alanya Kaymakam Refiki Ramazan Kıyak, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan ve protokol üyeleri de katıldı. Etkinlikler Liman Başkanı Sayhan’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı; akabinde Kıbrıs Olayları Resim Sergisi açıldı. Daha sonra ise Kaymakam Refiki Kıyak, Başkan Yücel ve Liman Başkanı Sayhan denize saygı çelengi bıraktı.

YARIŞMALAR NEFES KESTİ

Etkinlikler kapsamında su sporları (flyboard) gösterileri, yatların kortej geçişi ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı. Her yıl geleneksel olarak yapılan yağlı direkten bayrak alma yarışını izleyenler, büyük bir heyecanla yarışmayı takip etti. Yarışmalarda başarı elde eden vatandaşlar için ödül töreni düzenlendi. Etkinlikler, vatandaşlara ücretsiz mehtap turu verilmesinin ardından havai fişek gösterileriyle son buldu.

Editör: Haber EDİTÖR