Okul, dünya genelindeki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden bir anlayışla hareket ediyor ve teknoloji tasarım sınıfında yürütülen AR-GE çalışmalarıyla Türkiye genelinde öne çıkıyor. Antalya'da gerçekleştirilen 739 proje başvurusu arasından 54 proje Konya'ya davet edildi ve bunların 11'i teknoloji tasarım alanında yer aldı. Bu alanda davet edilen tek proje okulu ise Alanya'dan Hüseyin Girenes Fen Lisesi oldu.

Okul yönetimi yaptığı açıklamada, projeyi yapan öğrenci İlke Şahin ve danışman öğretmeni Ferhat Nalbant'ı tebrik etti. Bölgesel başarıyı yeterli bulmayan okul ekibi, öğretmenleri Ferhat Nalbant liderliğinde çalışmalarına hız vererek Türkiye genelinde de adından söz ettirmeyi başardı. "İnsanlık Yararına Teknoloji" kategorisinde yer alan ARKHE takımı, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan TEKNOFEST yarışmalarına katılacak ve finalistler arasında yer almayı başardı.

Okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerinin okullarını, ilçelerini ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını belirterek, takımlarına TEKNOFEST finallerinde başarılar diledi.

Editör: Haber EDİTÖR