Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Tuna, hayata geçirmeyi düşündükleri projeler arasında Danışma Meclisi ile Alanya için hayati önem taşıyan üç farklı sektör konusunda profesyonel özel firmalardan danışmanlık hizmeti alacaklarını açıkladı.

Tuna ve ekibinin, ortak aklın oluşturulması ve gelecek planlamasının yapılabilmesi amacıyla hayata geçirmeyi düşündükleri Danışma Meclisi’nde, geçmiş dönemlerde yerel yönetimlerde görev almış, kamu kurum ve kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yapmış, ALTSO, siyasi partiler ve meslek odalarında başkanlık yapmış, üniversitelerde öğretim üyeliği yapan bölge için fikir üretecek tecrübeli insanlar yer alacak.

4 ayda bir yapılması planlanan Danışma Meclisi toplantılarında Alanya’nın gündemi ve geleceği tartışılarak çıkan sonuç bildiri şeklinde kamuoyuyla paylaşılacak.

ALTSO Başkan Adayı Tuna, Danışma Meclisi ile ilgili yaptığı açıklamada, “4 ayda bir Alanya’nın gündemi ve geleceğinin tartışılacağı Danışma Meclisi elini Alanya için taşın altına koyacak Alanya’yı ve sorunlarını iyi bilen tecrübeli kişilerden oluşacak. Ortak aklı, oluşturulacak Danışma Meclisi mutlaka bulacaktır. Öncelikleri tespit edecektir. Danışma Meclisi’nden çıkan sonuçları da bildiri şeklinde yayınlayarak kamuoyunun faydalanmasına katkı sağlayacağız.” dedi.

PROFESYONEL FİRMALARDAN DANIŞMANLIK HİZMETİ

ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna ve ekibinin göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri bir başka proje ise Turizm ve Tanıtım, Tarım ve Gıda ile Ticaret ve Ekonomi konularında ALTSO Meclis üyeleri ile birlikte profesyonel firmalardan danışmanlık hizmeti almak.

Profesyonel özel şirketlerden alınacak danışmanlık hizmeti ile Alanya’nın sorunlarına dışardan uzman gözüyle bakılıp tespitler yapılacağını belirten Tuna, “Uzman firmalar tarafından hazırlanan Alanya’nın sorunları içerikli raporlar ALTSO Meclis toplantılarına taşınarak tartışılması sağlanıp buradan alınacak önerilerle Danışma Meclisinize havale edilecek. Tecrübeli insanların fikirleriyle son düzenlemesi yapılacak raporlar yine kamuoyu ile paylaşılarak yerel yöneticilerin bu raporlardan faydalanması sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR