Başkan Yücel, önümüzdeki hafta vurulacak ilk kazma öncesi son kez kurulan ve geçici süreliğine Hacet Mahallesi’nde kurulan Pazar Pazarı’na taşınması kararlaştırılan Cuma Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşları bilgilendiren ve fikir alışverişinde bulunan Başkan Yücel’e MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Sabit-Seyyar Pazarcılar ve Manavcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Yiğit eşlik etti.

BAŞKAN YÜCEL VATANDAŞ VE ESNAFLARIN SORU İŞARETLERİNİ GİDERDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hem Cuma Pazarı’nda alışverişini yapan vatandaşların hem de pazarcı esnaflarla sohbet etti. Projeyi ve geçici süreliğine taşınacak pazar alanı hakkında vatandaş ve esnaflara bilgi veren Başkan Yücel, Alanya’nın çehresini değiştirecek projeye gösterdikleri anlayış ve destek için herkese teşekkür etti.

YÜCEL: “PROJEMİZ BÖLGEDEKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİME YÖN VERECEK”

Mega projenin yapım sürecini anlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yasal ve planlamaya dair her şeyi tamamladıklarını vurgulayarak şöyle konuştu; “26 yıldır süren bir davadan sonra merkezdeki arsaların oluşturulması ve belediyemizin arsalarıyla birleşmesinin ardından mahkeme kararlarını da geçen dönemde bitirdik. Hemen ardından da projemizi hazırlattık. Projemizde öncelikle yerin altına 11-12 metre inerek 2 katlı kapalı otopark ve Pazar alanı oluşturacağız. Üst bölgenin büyük bir kısmı da meydan olacak. Küçük bir ticari alanın üzerinde bölgenin en büyük dijital kütüphanesi, onun üstünde 7 sinema salonu ve sosyal donatı alanlarımızla bölgenin gelişim ve değişimine yöne verebilecek bir kompleks oluşturacağız. Bunu yıllardır arzu ediyor ve hedefliyorduk.”  

“PROJEMİZLE OTOPARK VE TRAFİK YOĞUNLUĞU SORUNUNU GİDERECEĞİZ”

Alanya’nın en büyük sıkıntılarından birisi olan trafik yoğunluğu ve otopark sorununu bu projeyle gidereceklerini müjdeleyen Başkan Yücel; “Projemiz tamamlanınca 423 tane aracımız kapalı otoparktan faydalanabilecek. Projemizin hemen batısındaki minibüs durağının olduğu bölge de kamulaştırma aşamasında. O da bittiği zaman bu alanla entegre edilerek 250’yi aşkın daha araç oraya konacak. Toplamda 650-700 araçlık bir kapalı otoparkımız olacak. Bu otoparkımızın kapasitesi, Atatürk Caddesi’ndeki Yalı Taksi ile Güzelyalı’ya giren sokaktaki cadde boyu araçların tamamını bu parkta toplayacak. Projemizi, bölgedeki trafik ve otopark sorununu çözebilecek şekilde planladık.” dedi.

YÜCEL: “ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

Gelecek hafta yer teslimini yapacaklarını söyleyen Başkan Yücel; “Projemizi 2 yıl içerisinde tamamen bitireceğiz. Kış döneminde, turizm yoğunluğunun durakladığı zamanda buradaki hafriyat çalışmalarına girip yeryüzüne kadar olan bölümünü Nisan-Mayıs ayına kadar bitireceğiz. Buradaki esnafa zarar vermeden bunun altından kalkmayı planlıyoruz. Her şeyden önemlisi de Cuma Pazarı’nın bilinilirliği, oluşturduğu kültür vardır. Bunun da en kısa zamanda geriye dönmesini sağlayacağız. Hiçbir vatandaşımızı, esnafımızı mağdur etmeden bunu planlıyoruz. Ne söz verdiysek yerinde ve zamanında kapalı Pazar yeri olarak yapacağız.” dedi.

YİĞİT: “ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZ KALİTELİ HİZMETE KAVUŞACAK”

Alanya Sabit-Seyyar Pazarcılar ve Manavcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Yiğit yaptığı açıklamada; “Çok güzel bir proje. Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederim. Bugün Başkanımızla Pazar esnaflarını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde projenin çalışması başlayacak ve inşallah kısa sürede tamamlanacak. Esnaflarımız mağdur edilmeden kaliteli hizmete kavuşacak.” dedi.

CUMA PAZARI PAZAR PAZARINA TAŞINACAK

Geleneksel Cuma Pazarı, inşaatın yeraltında yapılacak temel ve kazıklama aşamasını kapsayan süreçte geçici olarak Hacet Mahallesi’nde kurulan Pazar Pazarı ile birleştirilecek.  Pazar Pazarı’nda yeri olmayan Cuma Pazarı esnafı için ek alan oluşturulacak. Başkan Yücel, Cuma Pazarı’nın aynı yerinde ve hiçbir esnafın mağduriyet yaşamadan yeniden tekrar hizmete açılacağını söyledi.

Editör: Haber EDİTÖR