Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Panorama 25 Aralık Müzesi'nde düzenlenen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programında yaptığı konuşmada, Gaziantep'te çok farklı güzelliklerle bir arada olduklarını belirtti.

Havalimanından şehre gelene kadar vatandaşların çok farklı noktalarda kendilerine ilgi gösterdiğini ifade eden Erdoğan, kadın kooperatiflerinin bütün eserlerini sergilemek suretiyle ikramlarda bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, 20 yıldır ülkede kadınların tamamını, ailelerinin temel direkleri, çocuklarının ebedi öğretmenleri olmalarının yanı sıra hayatın her alanında hak ettikleri yere çıkarmak isterken ilhamı bu ortamlardan aldıklarını vurguladı.

Türkiye'de Anayasa'dan yasalara kadar hukuki zeminde yaptıkları reformlarla, eğitimden istihdama her alanda verdikleri desteklerle kadınları güçlendirirken aslında ülkenin potansiyelini de büyüttüklerini söyleyen Erdoğan, "Kadınıyla, erkeğiyle her vatandaşımızın ülkemize katacağı çok değerler var. Aramızda şu an kadın rektörlerimiz var. Yeni yeni kadın rektör adaylarımız söz konusu. Bütün bunlarla üniversitelerimizdeki değişim, dönüşüm de ayrı bir zenginlik bu sürece katıyor." diye konuştu.

Aile konusunda bir adım attıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yasal düzenleme ile muhalefetin önümüze geldiği bir dönemde biz bu yasal düzenlemeyi samimi bulmadığımız için gelin bu işi anayasal bir düzenlemeye taşıyalım ve olayı da sadece başörtüsü olayı olmaktan çıkartarak hem onu sağlama alalım ama bir de bunun yanında aile konusunu da anayasal zemine oturtmak suretiyle ailede herhangi bir sıkıntıya fırsat vermeyecek şekilde aile kavramını buraya yerleştirelim dedik. Bundan herhalde endişe etmiş muhalefet. 'Sayın başkan aile kavramı ile ne demek istiyor' falan demişler. Adalet Bakanımız ve yanında giden arkadaşlarımız, 'Burada endişe edilecek, korkulacak, herhangi bir şey yok' demişler.

Editör: Haber EDİTÖR