3 gün sürecek olan festivalin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’yı tarımıyla da ön plana çıkarmak ve kentimizde yetişen ürünlerin ekonomik değerini arttırmak amacındayız” dedi.

Alanya Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Alanya Tropikal Meyve Festivali kapılarını açtı. Avokado teması ile yapılan festivalin açılışına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül ve Yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve Yönetimi ile oda, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Alanya Belediye Binası arkasında başlayan festival ilk günden oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

BAŞKAN YÜCEL: “FESTİVALİMİZİ HER YIL FARKLI ÜRÜN TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Festivalin açılış konuşmasını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçekleştirdi. “Alanya Ziraat Odası, Avokadocular Birliği ve sektörel paydaşlarımızla birlikte ilkini düzenlediğimiz 1.  Alanya Tropik Meyve Festivalimizin Alanya’mıza ve tarım sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak Alanya’yı tarımıyla da ön plana çıkarmak ve kentimizde yetişen ürünlerin ekonomik değerini arttırmak amacıyla düzenlediğimiz bu festivalde tarım sektörü temsilcilerimizi, üreticilerimizi ve kıymetli Alanyalı hemşerilerimizi bir araya getirdik. Festivalimizi her yıl farklı bir ürün temasıyla çıtasını her yıl daha yükseğe taşıyarak sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN YÜCEL: “12 ÜLKEYE AVOKADO İHRAÇ EDİYORUZ”

Alanya’nın son yıllarda, avokado başta olmak üzere birçok tropikal ürün ile öne çıktığının altını çizen Başkan Yücel, “Festivalimizin de teması olan Avokado Alanya’da en çok üretimi yapılan tropik meyvedir. Avokado denince akla Alanya gelmektedir. Alanya’da yaklaşık 25 bin hektarlık alanda yılda 60 milyon adet avokado yetiştirilmektedir. Avokado yetiştiriciliğinde Türkiye üretiminin yüzde 70-80’ini Alanyalı üreticiler karşılamaktadır. İç Pazar arzının karşılanmasının yanı sıra her yıl yaklaşık 12 ülkeye Alanya’dan avokado ihraç edilmektedir. Alanya Belediyesi olarak Alanya tarımını güçlendirmek için sektör temsilcileri ile iş birliğinde birçok çalışma gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Alanya’daki tropikal ürünlerin tanıtımını arttırmak ve insanlara çiftçiliği özendirmek için Hobi Bahçesi ve Tropikal Meyve Tanıtım Merkezi çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak her zaman tarımın ve üreticilerimizin yanındayız. Alanya tarımının desteklenmesi noktasında şimdiye kadar elimizi taşın altına koyduk bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ SADECE ÜRETKEN BELEDİYECİLİK DEĞİL ÜRETİCİYE DE DESTEK VERİYOR”

Avokadocular Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “2017’de kurmuş olduğumuz birliğimizin de çabaları ile şu an burada bir festival düzenlemiş olmanın gururunu yaşıyor ve Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın Alanya’daki tüm kurumlara çok büyük katkısı oluyor ve avokadomuzun tanıtımında da çok büyük katkıları var” dedi. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “Sayın Başkanımız sadece üretken belediyecilik değil, üretene de destek veriyor. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ise, “Avokadoyu Antalya’ya geldiğim zaman öğrendim. Daha sonra burada yapılan çalışmalarla avokado bütün ülkeye tanıtıldı. Alanya’da başlayan bu furya ülke ekonomisine katkı vermeye ithalat ve ihracat yapılmaya başlandı. Bu bizim için son derece gurur verici” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de bir konuşma gerçekleştirerek, “Alanya gibi, tarih ve turizm kenti olan bir şehirde tarımı da ihmal etmeyerek tarımla ilgili kısa süre içerisinde ikinci etkinliğimizi yapıyoruz. Bu etkinlikler çok önemli. Birden çok paydaşı içine alarak yapılan etkinlikler çok daha başarılı olur. Belediyemiz de bu şekilde bir yol izledi ve güzel bir etkinlik oluyor. Belediyemiz ve Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KILIÇ: “HALKIMIZIN DESTEĞİ İLE DAHA GÜZEL HİZMETLER YAPCAĞINIZDAN EMİNİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç ise yaptığı konuşmasında, “Türkiye’nin cennet köşelerinden Alanya’da böyle güzel bir festivalin açılışında bulunmaktan büyük keyif ve gurur duyuyorum. MHP olarak Belediye Başkanımız bizim temsilcimiz. Biz daha önceden görüyorduk ama bizzat gelince daha iyi anladım uzun yıllardır burada belediye başkanlığı yapan başkanımız üretken belediyecilik hizmet anlayışı ile ve sayın liderimizin önce devletim ve milletim düsturu ile hareket ettiğinden dolayı halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile uzun yıllardır Alanya’mıza güzel hizmetler bulunmuş. Bunu Alanyalıların bizzat ağzından duymak bizleri mutlu etti” dedi. Kılıç, Başkan Yücel’e seslenerek, “Yolunuz bahtınız açık olsun başkanım. İnşallah bundan sonra halkımızın desteği ile kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile daha güzel hizmetler yapacağınızdan eminiz” dedi.

SOYSAL VE KORKMAZEL RENK KATTI

Protokol konuşmalarının ardından sahneye çıkan Sahrap Soysal ile Neşeli Mutfak Atölyesi programı gerçekleştirildi. Elif Korkmazel ve Sahrap Soysal’ın oldukça renkli sunumu ile gerçekleştirilen etkinlikle avokado ile çeşitli yemekler yapılarak davetlilere sunuldu. Festival kapsamında kurulan stantlarda yöresel ürünler ve tropikal meyveler sergilendi ve ziyaretçilere tanıtıldı. Yerli ve yabancı onlar davetli festival kapsamında stantları gezdi. Başkan Yücel, protokol üyeleri ile birlikte stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Yücel, CNN Türk ve Bengü Türk’e de röportaj vererek Alanya’nın tropikal lezzetlerini tüm Türkiye’ye tanıttı.

Editör: Haber EDİTÖR