AÜ Senatosu'nun Alanya'da Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvuruYüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu'nun onaylanmasından sonra Bakanlar Kurulu tarafından da kabul edildi. Tıp fakültesinin kurulduğuna dair müjdeyi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan alan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, bundan sonraki süreç tıp fakültesiyle ilgili Alanya'nındinamikleri ile çalışmaları sürdürüp kısa süre içerisinde önce fakülteyi ardından üniversiteyi kazandıracaklarını söyledi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir de tıp fakültesinin şehre daha entelektüel ve üst bir hava getireceğine inandığını dile getirdi. Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçeye üniversitesi kurulmasında herhangi bir engelde kalmadığını ifade eden Özdemir, "İşletme, eğitim ve mühendislik fakülteleri ile birlikte meslek yüksek okulumuzda var. Tıp fakültesinin de kurulmasıyla birlikte devlet üniversitesinin kurulması için bir başlangıçtı. Bunun üzerine 2 fakülte daha ekleyip devlet üniversitesinin yakın zamanda kurulacağına inanıyorum. Diğer özel üniversite ile birlikte bir üniversiteler kenti olacağımıza inanıyorum." dedi.

Turizm, tarım ve spordan sonra ilçenin bir eğitim şehri olmaya doğru ilerlediğine dikkat çeken Alanya Birleşik İşadamları Derneği (ALBİAD) Başkanı Ali Tuluk, "Emeği geçen bütün siyasi parti ve devlet büyüklerimize teşekkür ederim. Eğitim bir ülkenin gelişmesi için en önemli olmazsa olmalarından biridir." şeklinde konuştu.
Editör: Haber EDİTÖR