Emine Hacıkura Kütüphanesi (Güller Pınarı Mah)


Hanımeller İş Atölyesi (Hacet Mahallesi Dere Sokak)


İpekeller İş Atölyesi (Damlataş Caddesi)

Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürü Özcan Saraç konu ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı:
“Ülkemizde yılda 1 milyon 500 bin ton bitkisel yağ gıda amacıyla kullanılmaktadır. Bu miktarın 350 bin tonu ise daha sonra atık yağ olarak ortaya çıkmaktadır. Atık bitkisel yağların yetkili kişiler tarafından toplanması ve sanayiye geri kazandırılması ülke ekonomisi, çevrenin korunması ve toplum sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Örneğin atık yağların lavabolara dökülmesi kanalizasyon sisteminin %40 oranında tıkanmasına, arıtma sisteminin arızalanmasına bu da önemli altyapı sorunlarının yaşanmasına neden olmaktadır.


Kanalizasyonlara döküldükten sonra denizlere, akarsulara ve göllere ulaşan atık yağlar kuşların, balıkların ve diğer canlı türlerinin yok olmasına neden olmaktadır.


Yetkisiz kişiler tarafından toplanan atık yağlar ise çeşitli işlemlerden geçirilerek tekrar piyasaya sürülmektedir. Bu yağlardan yapılan ürünler başta kanser olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olmaktadır.


Bu nedenlerden dolayı evlerde kullanılan kızartmalık yağların bir kavanoz yada bir kaba konarak belirlenen toplama merkezlerine teslim edilmesini ve bu konuda duyarlı olunmasını bekliyoruz” dedi.


Ayrıca; Belediye ile anlaşmalı bir firmanın bir kampanyasını da sizinle paylaşmak istiyorum, “ Kampanya sırasında 5 lt atık yağ getiren kişilere firma tarafından temin edilen 1 lt ayçicek yağı hediye olarak verilecektir” dedi.
Editör: Haber EDİTÖR