Alanya ilçesinde yapılacak olan yerel seçimler için, dün ilçe seçim kuruluna meclis listelerinin de varilemsinden sonra çalışmalar hız kazandı. 31 Mart seçimlerine hazırlanan siyasi partiler içinde , öne çıkan 3 aday arasında kıyasıya bir yarış olacak gibi gözüküyor. Bu seçimin, Cumhur ittifakı adayı Adem Murat Yücel, Demokrat Parti Adayı Alaattin Çakır ve Millet ittifakı adayı Abdullah Sönmez arasında kıyasıya geçeceği halk arasında konuşulmaya başladı.

Adaylardan mevcut belediye başkanı Adem Murat Yücel cumhur ittifakının adayı iken, 2004-2009 yılları arasında Mahmutlar beldesinde belediye başkanı olan ve Mahmutları Mahmutlar yapan belediye başkanı Alaattin ÇAKIR Demokrat PArtini Adayı ve Eski konaklı belediye başkanı ve Adem Murat Yücel'in Meclis üyesi olan Abdullah Sönmez ise Millet ittifakının adayı olarak Alanya seçmeninin karşısına çıkıyor.

Diğer partilerden ise, Vatan Partisi Adayı Hasan Faruk Kurtoğlu ve Saadet Partisi Adayı Habip Şanlı, Demokratik Sol Parti’den Ercan Öngün, bağımsız adaylar İbrahim Akdağ ve Anastasia Çetinkaya, Türkiye Komünist Partisi’nden Canel Durak, Bağımsız Türkiye Partisi’nden Sezai Bilici ve Halkların Demokratik Partisi’nden Ziynet Bol ile Alanya seçmeninin karşısına çıkıcak.Adaylardan Yücel "Alanya ehline emanet" sloganı ile, Alaattin Çakır "Hizmet bizim işimiz" sloganı ile, Sönmez ise "Birlikte iyi olacak sloganı ile seçmenlere bir adım dah ayakın gözüküyorlar.

Editör: Haber EDİTÖR