Kitap Fuarında düzenlenen seminerler kapsamında Akademisyen ve Araştırmacı-Yazar Selim Han Yeniacun ve Prof. Dr. Nurullah Genç Alanyalı dinleyicilerle buluştu.4.’sü düzenlenen Alanya Kitap Fuarı, Alanya Kültür Merkezi’nde fuaye alanında kurulan kitap satış noktaları, yazar-okuyucu buluşmaları, söyleşiler, imza günleri ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Etkinliğin dün devam eden söyleşi konukları ise Araştırmacı-Yazar Selim Han Yeniacun ve Prof. Dr. Nurullah Genç oldu. Her iki konuğa da yoğun ilgi gösterildi.

YENİACUN ALANYA TARİHİNİ ANLATTI

Akademisyen ve araştırmacı-yazar Selim Han Yeniacun, Alanya’da 1968-1991 yılları arasında yaşamış olan ABD Eski Büyükelçisi George McGhee ve eşi Cecillia McGhee’nin Alanya hatıralarına ilişkin yayınlamış oldukları Türk Lokumu: Alanya’da Yaşam kitabını tanıttı. Söyleşi kapsamında Tokuş, Kaptanoğlu, Dim ve daha birçok Alanya ailesi ile büyükelçinin kişisel ilişkilerine ilişkin notları paylaşan Yeniacun, hali hazırda Georgetown Üniversitesi’ne ait olan binanın geleceğine ilişkin akademik maksatlı kullanılmasına dair temennilerde bulundu.

Seminerin ardından Rektör yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir tarafından Selim Han Yeniacun’a Alanya tarihini yansıtan silüet tablo hediye edildi.

NURULLAH GENÇ’E YOĞUN İLGİ

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Alanya Kitap Fuarı’nın dün akşamki konuğu ise Prof. Dr. Nurullah Genç oldu. Genç’in söyleşisine 7’den 77’ye birçok dinleyici katılırken seminer sonrası Prof. Dr. Nurullah Genç’e, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel tarafından Alanya’nın tarihini yansıtan silüet tablo ve Alanya Masalları kitabı hediye edildi.

Seminerler sonrası hem Araştırmacı-Yazar Selim Han Yeniacun hem de Prof. Dr. Nurullah Genç kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara imza dağıttı. 

Editör: Haber EDİTÖR