Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin 3–5 bin kişiyle savaştığını zannetmesin. Türkiye Cumhuriyeti 3–5 binle uğraşmıyor. Bunların arkasında kimler olduğunu hepimizin anlaması gerekiyor. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe rahatsız olanlar, artık ordularla savaşmak yerine; içimizden kandırılmış, dışarıdan peydahlanan unsurlarla Türkiye'ye karşı savaşıyorlar." dedi.

        Cemil Çiçek, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği onuruna Meclis'te iftar yemeği verdi. Şehit aileleri ve gazilerle ikinci kez Meclis başkanı sıfatıyla bir araya geldiğini belirten Çiçek, şunları söyledi: "Bu Meclis, 'Gazi' sıfatı taşıyan, ilk başkanı da 'Gazi' unvanına sahip dünyadaki belki de tek meclistir. 'Gazi Meclis' çatısı altında, bu vatan için canlarını vermiş aziz insanların hatırasına saygı duymak adına buradayız. Bugün neye sahipsek, sizin evlatlarınız ve sizler sayesindedir. Meclisimizin varlığı, istikbal ve istiklalimizi sizlere borçluyuz. Bizler tarihte devletsiz kalmamış tek toplumuz. Allah devletimize zeval vermesin. 1071'den bugüne kadar üst üste barış içinde 25 yıl yaşayamadık, çok acılar çektik. Cepheden cepheye, siperden sipere; bu millet o günden bugüne evlatlarını şehit veriyor, gencecik evlatları gazi oluyor. Bu coğrafya, acıların coğrafyası. Çektiğimiz acılar son olsun. Bu kadar acıya başka bir millet dayanır mıydı bilmiyorum."

        "Kan ve ateş çemberi içinde bu yurt ebediyete kadar devam edecek." ifadelerini kullanan Çiçek, "Evlatlarınız aramızda, Allah katında diridirler." dedi.

        Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu Betasus vatanda ebediyete kadar yaşayacaksak; şehit ve gazilerimizin mirasına, mesajlarına sahip çıkmalıyız. Siyasi görüşler ne olursa olsun, vatanın birliğini korumak, devleti daha güçlü yapmak için çalışmak şehitlerimizin mirasına sahip çıkmaktır. Bu duygu ve düşünceyi geleceğe ne kadar aktarırsak, onlar mezarlarında o kadar rahat uyuyacaklardır. Her ne pahasına olursa olsun bu vatanı koruyacağız. Bizden öncekiler nasıl ve ne derece fedakârlık yaptılarsa, biz de aynı fedakârlıkta olacağız."

        "Sizler evlatlarınızı verdiniz, bunun karşılığı yoktur." diyen Çiçek, "Size karşı ne yapsak azdır. Gazilerimiz ve şehit ailelerimizle ilgili önemli düzenlemeler yaptık. İnşallah bir daha bir araya geldiğimizde kalan sorunları da gidermiş oluruz. Yaşadığınız acılar, verdiğiniz şehitler son olsun. Kandırılanlar da en kısa zamanda akıllarını başlarına alsınlar." diye konuştu.

        Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise şunları söyledi: "Yüce Meclis çatısı altında bulunmaktan onur duyuyoruz. Bu toprağı vatan yapan gazi ve şehitlerimize çok şey borçluyuz. Meclisimize bizlere verdikleri destek ve çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Gelen her şehitte üzülüyoruz ve acılarımız tekrarlanıyor. Terörün bitmesi konusunda tüm partilerin siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakıp çözüm için hareket etmelerini istiyoruz."

        Meclis Başkanı Çiçek'in de şehit ailesi olduğunu ve kendilerini çok iyi anladıklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ise şöyle konuştu: "Bu Meclis daha 1920'lerde gazi madalyası taşıyanlara kanun çıkararak yüceltmiş bir meclistir. Başka hiçbir ülke meclisi böyle bir düşünceye sahip değildir. Yine 1968 tarihinde bir Kore gazisine özel kanun çıkarmıştır. Bu çatı altında bulunmaktan onur duyuyoruz. Dünyanın en sorunlu coğrafyasında ülkemizin selameti için yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyoruz."

        İftar sonrası Başkan Çiçek, dernek başkanlarına çini tabak, şehit aileleri ve gaziler ise Meclis Başkanı Çiçek'e kalpak hediye etti.
Kaynak: cha