CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, milletvekilleri terör faaliyetleri ile işbirliği yapıyorsa bunun asla dokunulmazlık kapsamına girmemesi gerektiğini söyledi.

Gökhan Günaydın, CHP Genel Merkezi'nde İstanbul, Ankara ve İzmir metrolarının durumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Milletvekilliğinin kürsüde dokunulmaz olmak zorunda olduğunu kaydeden Günaydın, şöyle devam etti: “Ancak milletvekilinin kürsü dışındaki yaşamını da kürsüdeki sesini kısmak için takip edilebileceğini ve bu yönde bir düzenlemenin yapılabileceğini hatırlatmak isterim. Milletvekili eğer terör faaliyetleri ile birlikte iş yapıyor ise bunun dokunulmazlık kapsamına asla girmiyor olması lazım. Çünkü barışı ve toplumsal huzuru sağlamakla görevli olan millet meclisinde çalışan seçilmiş milletvekillerinin terörün bir an evvel önlenmesi konusunda ortak irade koymaları herkesin ve toplumun en temel beklentisi niteliğindedir.”

        Toplantının ardından bir basın mensubunun “Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Gaziantep’teki saldırıya ilişkin istihbarat zafiyeti olmadığı açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusuna Günaydın, “Sayın Arınç’ın istihbarat zafiyeti olmadığına ilişkin açıklaması ile 15 gün önce alınan istihbarat ile bir bomba yüklü aracın Şanlıurfa’dan Gaziantep’e kadar getirilmesi ve Gaziantep’te bir halk otobüsü durağının önüne yerleştirilmesi ve burada patlayan bomba sonucunda yurttaşlarımızın yaşamlarını kaybetmesi ve yaralanmasını nasıl değerlendirebileceğimiz sorusunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Eğer bir istihbarat safiyete yoksa 15 gün boyunca bu araç neden izlenemedi. Neden gerekli önlemler alınamadı.” sorusuyla karşılık verdi.

        "İZMİR METROSU DESTEKLENMİYOR"

        İstanbul’da 7,5 yılda tamamlanan 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal metrosu için vagonlar dahil 3,1 milyar lira harcandığını kaydeden Günaydın, hattın kilometre maliyetinin 141 milyon TL olduğunu söyledi. Ankara’da ise yapımı devam eden Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve Tandoğan-Keçiören metro hatlarının kilometre başına maliyetinin vagonlar hariç 90 milyon TL olduğunu belirten Günaydın, İzmir’de 8 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular metro hattında vagon dahil maliyetin 56 milyon TL olduğunu ifade etti. İstanbul’da 4, Ankara’da ise 3 metro hattı yapımını Ulaştırma Bakanlığı’nın üstlendiğini vurgulayan Günaydın, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılı sonunda Ulaştırma Bakanlığı'na yaptığı ‘Yeni İzmir metro hatlarının yapım işinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenilmesi’ başvurusu yanıtsız kalmıştır. Ankara ve İstanbul merkezi bütçeden desteklenirken, İzmir ve İzmirli destekten yoksun bırakılmakta ve adeta cezalandırılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha