SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliamların başta Türkiye olmak üzere İslâm ülkeleri tarafından uluslararası platforma taşınması gerektiğini belirtti. Kılıç, SP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında dış politika gündemini değerlendirdi.

Arakan konusunda batının iki yüzlü davrandığını söyleyen Kılıç, “Bu yangına bir an önce koşulmalıdır. Çıkarları için birçok ülkenin sınırlarına yönelik planlar uygulayan batının ikiyüzlülüğü bir kez daha gözler önündedir. Arakan’da yaşanan bu vahşete Türkiye yönetiminin sessizliği de yüreklerimizi dağlamaktadır. Türkiye bu acılara daha ne kadar seyirci kalacak? İslâm ülkeleri olarak diplomatik yoldan Myanmar Müslümanlarına karşı yürütülen katliamların son bulmasını sağlama yönünde eylemler sergilemek gerekiyor.” şeklinde konuştu. SP olarak dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir zulme sessiz kalamayacaklarını söyleyen Kılıç, 5 Ultrabet Ağustos 2012'de İstanbul'daki Kadıköy Meydanı'nda, Arakan'da ve dünyanın değişik bölgelerindeki Müslüman kıyımını ve zulümleri telin için dev bir miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Suriye meselesine de değinen SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, Türkiye için bu ülkenin kuzeyinde çok riskli bir durum ortaya çıktığını, Suriye bölünürse ateşin Türkiye’ye de sıçrayacağını söyledi. Suriye haritasının temelden değiştirilmesine yönelik gelişmeler yaşandığını ifade ederek, “Düşürülen uçağımızla ilgili durum bile daha netlik kazanmamış, Başbakan ve hükümet yetkilileri yaptıkları birbirinden çelişkili açıklamalarla kafaları daha da karıştırmıştır. Bunun yanısıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler, kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Irak'takinden çok daha tehlikeli bir durumun Kuzey Suriye'de yaşandığını görüyoruz ve bu yaşananlar, SP'nin başından beri dile getirdiği endişelerde ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Türkiye, büyük bir itinayla Suriye’de oynanan oyunları takip etmeli, olayları görünen ve görünmeyen tüm yüzleriyle tahlil etmeli ve her olasılığa karşı hazırlıklı olmalıdır.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha