AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye’nin terörle mücadelede dışa bağımlılıktan kurtulması gerektiğini bildirdi.

Özdağ, Hakkari’de 6 asker ve 2 köy koruyucusunun şehit olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıların Türk devletinin ve milletinin bekasına karşı yapılmış olduğunu belirtti. Özdağ, “Bu hain saldırılar uzun zamandır devam ediyor. Egemen güçler Türkiye’de, Türkiye’nin büyümemesi, büyük devlet olmaması için zaman zaman darbe yaptırdılar. Zaman zaman Türkiye’de sağ sol kavgasını kışkırttılar. Zaman zaman Alevi-Sünni etnik kavgalarını öne sürdüler. Son yıllarda da Lice, Nemrut ve Şemdinli’de başlayan PKK belasını saldılar. Geçmişte Türkiye’yi yönetenler bu tehdit ve saldırılara karşı doğru hedef saptayamadılar. Özellikle 12 Eylül 2010 referandumundan sonra Türkiye’de PKK ve bölücü terör örgütüyle, uzantılarına karşı ciddi mücadele başlamıştır. Bu ciddi kararlılık ve hamleler hem içerideki hem dışarıdaki güçleri hem de bu konularla beslenen ülkeleri rahatsız etmiştir.” dedi.

Türkiye'nin PKK ile mücadelede dışa bağımlılıktan kurtulması gerektiğini vurgulayan Selçuk Özdağ, “Türkiye Kendi silahlarını kendi üretmeli, kendi milli sanayisini kurmalıdır. Bu konuda hükümetimizce çalışmalar başlamış olup kuracaktır.” dedi. Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Özdağ, “PKK ve uzantılarının yaptıkları demokratikleşme hareketi değildir. Bunların sadece Türkiye’yi bölme ve parçalama planları vardır.” ifadelerini Tipobet kullandı.
Kaynak: cha