Halit Şimşek'i tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz imzalanan sözleşmeyi teslim etti.Halit Şimşek sözleşmeyi teslim aldıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.

Halit Şimşek kentin kanayan yaralarından bir tanesi olan otogarın artık daha nezih ve modern bir ortam olacağını belirtirken sözlerine şöyle devam etti,

''Değerli Başkan, Saygıdeğer Basın Mensupları,

Mersin gibi güzide bir kentin bugüne kadar modern bir otobüs terminaline sahip olmaması bu kentin kanayan yaralarından bir tanesiydi. Geçtiğimiz gün düzenlenen ihale ile bu ayıp temizlenmiştir. Mersin’in adına ve gelecek vizyonu ile örtüşen otogarına kavuşması için, artık sayılı günler kalmıştır. Mersinliler ve Mersin’e şehir dışından gelen vatandaşlar ilkel ve terk edilmiş otogardan utanmak yerine; artık modern ve nezih bir tesiste, seyahatlerini güven ve huzurla sonlandıracak veya özlemle kentimize yeni otogarında veda edecektir.''

İhaleyi almanın mutluluğunu ver gururunu yaşan Halit Şimşek konuşmasına şöyle devam etti ''Biz Mersin Şimşek Grup olarak, tamamen şeffaf bir ihale ile alnımızın akıyla ihaleyi aldık ve kentimize çok ciddi bir katma değer sağlamış olduk. Bugünde sizlerin karşısında bu ihaleyi almanın haklı gururu ve mutluluğu ile bulunuyorum.

Burhanettin Kocamaz ile kentin çağ atlayacağını vurgulayan Şimşek ''Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın geldiği günden beri ifade ettiği gibi, Mersin’i bir marka kent yapmak istiyorsak; çok çalışmamız ve yılmadan önümüze çıkacak engellerin üzerine cesaretle gitmemiz gerekiyor. Sayın Belediye Başkanımızın vizyonu ile bu kenti çağ atlayacağına yürekten inanıyorum'' dedi.

''Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali vatandaşların huzur ve gönül rahatlığıyla girebilecekleri, içerisinde bulunan kafelerle, restoranlarla ve sosyal paylaşım mekânları ile keyifli vakitler geçirebilecekleri Türkiye’ye örnek bir otogar olacaktır. Mersinimize misafir olarak gelen vatandaşlarımızın otogarımızdaki güzellikleri görerek; kentimiz hakkındaki ilk izlenimlerinin çok olumlu olacağına yürekten inanıyorum.

Konuşmamı sonlandırırken; bu kentte taş üstüne taş koyan herkese Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz nezdinde teşekkür ediyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum.

Bu ihaleyi kazanan sadece Mersin Şimşek Grup değil, Mersin ve Mersin sevdalıları olmuştur.'' diyerek konuşmasını bitirdi.

Halit Şimşek'in konuşmasından sonra basın toplantısına katılan Mersin Kamyoncular, Kamyonetçiler, Otobüsçüler, Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Veysel Sarı konuşma yaptı.

Veysel Sarı hayırlı olsun dileklerini söyledikten sonra ''Başta Büyükşehir Belediye Başkanı yeni otogarın ihalesinde büyük uğraş verdi. Halit Şimşek kardeşimiz alnın akıyla bu ihaleyi aldı. Ki benim gözümde de bu işi yapabileceğini biliyorum. İnsanlar ailesini alıp gezebileceği, çay kahve içebilecekleri nezih bir ortam yaratacaklarına inanıyorum. Aynı zamanda kavganın olmadığı çirkin görüntülerin olmayacağı nezih bir ortam olacak. Ve Halit kardeşimin de önünün açık olacağına inanıyorum ve kendisine başarılar diliyorum. Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz da bizimle aynı fikirde. Allah yardımcısı olsun'' dedi.

Editör: Haber EDİTÖR