Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hz. Muhammed(SAV)'e hakaret içerikli video ve resimlerin youtube'da halen gösterildiğine dikkat çekerek, hükümetin bu konuyla ilgili tavrını koyması, klip ve videolara erişimi engellemek için hukuki girişimde bulunması gerektiğini belirtti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Vural, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hz. Muhammed'e hakaret içerikli video ve resimlerin youtube başta olmak üzere internette gösterildiğini belirten Vural, hükümetin bu konuyla ilgili tavrını koyması gerektiğini söyledi. Vural, Peygamber Efendimiz(SAV)'e hakaret içeren klip ve videolara erişimi engellemek için hukuki girişimde bulunması gerektiğini ifade etti.

Libya ABD Büyükelçisi'nin öldürülmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Vural, "Bu coğrafyada Amerikan barışı adı altında kan gövdeyi götürüyor. Kan, gözyaşı ve çatışmadan başka bir şey yok. Clinton 'özgürleşmesine yol açtığımız ülkede nasıl bunlar oluyor' dedi. Irak'ı özgürleştirmeye çalıştınız da ne oldu? Suriye'de aynı şeyleri yaptınız. Bu coğrafyanın, Türk milletinin medeniyet anlayışına ihtiyacı var. İslamafobi adı altında İslam'ı cezalandırmak isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. İslam düşüncesi ve inancını terör ve şiddetle aynı kefeye koyan her türlü adımın karşısındayız. ABD terörle mücadele milli stratejisinde 20 defa İslam ideolojisinden bahsedilmektedir. El Kaide, İslam'ın temsilcisi olarak gösterilmektedir. Dışişleri Bakanı, ABD terörle mücadele milli stratejisi eş başkanlığından ayrılmalıdır." dedi.

Vural, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikleri de eleştirdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 'Dokunulmazlıkların kaldırılması önemli ve hassas bir konudur' sözünün hatırlatılması üzerine Vural, "Ben milletin birlik ve bütünlüğünün çok daha hassas olduğunu düşünüyorum. Partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır, terör örgütleri değil. Millet egemenliği incinmemelidir. Milletin vicdanı daha hassastır önce bunu düşünmek lazım." dedi.
Kaynak: cha