Milliyetçi Hareket Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AK Parti'nin terör sorununu çözemeyeceğini öne sürdü.

        Emin Haluk Ayhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında terör olayları ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ayhan, Hakkâri’de meydana gelen olaylar sonrasında AK Parti'nin Türkiye'nin terör problemini çözemeyeceğinin artık net bir şekilde görüldüğünü iddia etti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuksuz yargılanmasına yönelik sözleri üzerine Ayhan, "Başbakan isterse kimi tutuklu yargılatmak, kimi tutuklu yargılatmamak gibi elinde TBMM'den kanun çıkaracak mekanizma olduğunu biliyor. Zaten daha önce MİT Müsteşarı yargılaması hususundaki konularda tercihini kullandı. Tercihini bu davalarda Genelkurmay Başkanı lehine kullanmadı. Hadise, arzu etmekle icra arasındaki farkı net şekilde Mobilbahis ortaya koymaktadır." dedi.

        İran'a yapılan altın ihracatının GSYH'yı olduğundan daha fazla büyümüş gösterdiğini dile getiren Ayhan, altın ihracatı hariç tutulduğunda ilk çeyrek büyümesinin daha düşük çıkacağını kaydetti.
Kaynak: cha