Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin partilerine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Büyükataman, "Sicili bozuk, sabıkası kabarık zihniyetlerin Milliyetçi Hareket'e bu konularda dil uzatması haddi ve hakkı değildir." dedi. deneme bonusu

CHP'de parti sözcülüğü yapan şahsın ardından şimdi de grup başkanvekilliği görevini yürüten şahsın çirkin bir üslupla partilerine yönelik açıklamalar yapmasının tam bir siyasi nezaketsizlik olduğunu dile getiren Büyükataman, son günlerde CHP'nin siyasi üslupsuzluğu alışkanlık haline getiren tavır sergilediğini ifade etti.

MHP'Yİ ANARKEN DAHA DİKKATLİ DAVRANIN

Bu durumu Türk siyasi hayatı açısından üzüntüyle karşıladıklarını belirten Büyükataman, diğer partililere MHP ile ilgili konuşurken sözcüklerini daha dikkatli seçmelerini tavsiye etti. MHP'nin inandığı değerler uğruna mücadele eden, bu değerlere uygun siyaset anlayışı ve tarzını her hal ve şartta hayata geçirmeye gayret sarf eden ve duruşu çok net olan köklü bir siyasi parti olduğunu vurgulayan Büyükataman, şöyle devam etti: "MHP, başkalarının yönlendirmelerine gerek ve ihtiyaç duymaz, olduğu gibi görünür, inandığı gibi davranır. Ancak MHP'ye nezaketsizce laf yetiştirmeye çalışanlar öncelikle kendi sicillerine bakmalıdırlar. AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılan 'Açılım denen yıkım projesi'nin benzeri söylemlerle adeta AKP'den rol çalma yarışına giren CHP'nin, AKP'den bir farkı yoktur."

BÖLÜCÜLERİN EKMEĞİNE YAZ SÜRMEDE İKTİDARDAN AŞAĞI KALMIYORLAR

Milletin birlik ve bütünlüğüne göz diken CHP'nin, bölücülerin avukatlarını partilerinde üst kadrolara taşımaktan çekinmediğini, bölücülerin ekmeğine yağ sürme konusunda iktidardan aşağı kalmadığını anlatan Büyükataman şöyle konuştu: "AKP ile CHP arasındaki siyasi akrabalık ilişkisi, bilhassa bölücü teröre sakat ve mahsurlu bakıştaki yakınlık, yapılan karşılıklı temaslarla iyice su yüzüne çıkmıştı. CHP'ye AKP ile yollarına devam ederken önerimiz kirli ağızlarına Milliyetçi Hareket'i almamalarıdır. Milliyetçi Hareket ne zaman nerede duracağını sayın İnce'den öğrenecek değildir. Sayın İnce'ye tavsiyemiz, şayet buradaki anlamı idrak edebilirse Sayın Genel Başkanımızın '5 saat konuşacağınıza, Şemdinli'de 5 saat devletin gücünü gösterin.' öneri ve ikazını düşünmesi, CHP'nin, AKP ile geliştirdiği üslubu MHP için kullanmamasını özellikle tavsiye ederim.' uyarısını dikkate almasıdır."
Kaynak: cha