Gaziantep’teki terör saldırısı ve BDP'li milletvekillerinin PKK’lı teröristler ile kucaklaşmasına TBMM’den tepkiler yükselmeye devam ediyor. Son olarak da Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla son gelişmeleri değerlendirdi. Açıklamasında KCK yapılanmasına dikkat çeken Yeniçeri, bunun “Bölgede Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı paralel bir çatı devleti yapılanması” olduğunu dile getirdi.

KCK yapılanmasının amacının devlet fonksiyonları üslenerek PKK’yı bölgede hakim kılmak olduğunu söyleyen MHP milletvekili, bu amaçla bölgede “KCK Mahkemeleri”, “KCK vergi unsurları”, “KCK askere alma birimleri” ve “KCK asayişi” gibi yapılar oluşturulduğuna dikkat çekti. Bu durumu açıkça “devlet içinde devlet oluşturma girişimi” olarak niteleyen Yeniçeri, “KCK’ya yönelik operasyonlar yeterli ve etkin değildir. Bu konuda zaaf gösterilemez” diye konuştu. Özcan Yeniçeri, KCK operasyonları önemli olmasına rağmen AK Parti hükümetinin terörle mücadelede zaaf içerisinde olduğunu savundu.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında BDP’li milletvekilleri ile PKK’lı teröristlerin kucaklaşmasını da değerlendiren Yeniçeri, “BDP’nin amacı PKK’yı meşrulaştırmak, İmralı’daki caniyi kurtarmaktır. Misyonu da vizyonu da bundan ibarettir” dedi. Yeniçeri, bu nedenle de BDP’lilerin bölücülük, ayrımcılık ve devlet yıkıcılığı adına yasal zeminde yasal olmayan ne varsa eksiksiz hepsini yaptıklarını dile getirdi.


BDP SİYASİ PARTİ OLARAK MEŞRUİYETİNİ YİTİRMİŞTİR

PKK’yı meşrulaştırmaya çalışan BDP’nin bir anda kendisini gayri meşru bir konuma düşürdüğünü kaydeden Yeniçeri, “BDP bir siyasi parti olarak meşruiyetini yitirmiştir. Terör örgütünün propaganda enstrümanı haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın BDP-PKK kucaklaşmasına ilişkin değerlendirmesini de eleştiren Yeniçeri, “Bu ülkenin Başbakanı Erdoğan, milletin gözünün içine baka baka PKK ile BDP’lilerin buluşmasına ‘Bu ne muhabbet’ diyerek geçiştiriyor. Terör örgütü ile kucak kucağa görüntü veren, onları öven, yücelten ve adeta kutsayan BDP’li vekillere karşı ülkenin Başbakanı ‘Bize düşen bu ne muhabbet demek’ türünden laflar ediyor. BDP’liler kadar Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri de vahimdir. Bu durumda bize ‘Bu ne sorumsuzluk, bu ne ciddiyetsizlik Başbakan’ demek düşüyor.” şeklinde konuştu.


DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILSIN, BDP KAPATILSIN ÇAĞRISI

Yapılması gereken şeyin BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için iktidar partisinin gerekli adımları atması olduğunu kaydeden MHP milletvekili, “PKK’nın eylemlerini savunan terör örgütünün yan kuruluşu haline gelen BDP’ye kapatılma davası açılması için savcının neyi beklediğini de millet merak ediyor” dedi.

Basın toplantısında Gaziantep saldırısını da değerlendiren Özcan Yeniçeri, PKK’nın bu eylemle Türkiye’nin canını acıtacak çok daha büyük eylem kapasitesi olduğu imajını vermeye çalıştığını belirtti. Yeniçeri, “Ortadoğu bölgesinde ve Türkiye sınırında yaşanan gelişmeler iyi okunduğunda PKK’nın bu eylemleri gerçekleştireceği beklenmeliydi” diye ekledi.


TÜRKİYE, KENDİSİNE DOĞRUDAN TERÖR İHRAÇ EDEN ÜLKELERLE KUŞATILMIŞTIR

Bölgedeki gelişmelerin ve uluslararası şartların Türkiye’de PKK terörüne uygun bir zemin oluşturduğunu vurgulayan Yeniçeri, “PKK terörü bugün ciddi ve etkili biçimde içinde bulunduğu coğrafyanın şartlarından her anlamda beslenmektedir” ifadelerini kullandı. Yeniçeri, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye kendisine doğrudan terör ihraç eden ülkeler tarafından kuşatılmıştır. Türkiye’deki terörist faaliyetlere göz yuman, teşvik eden, doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayan birden fazla komşu ülke vardır. Teröre açıkça hamilik eden ülkeler vardır. Suriye, Irak’taki Barzani ve Maliki yönetimleri, İran, Kıbrıs Rum Kesimi, İran, Yunanistan, İsrail, Ermenistan gibi ülkeler, PKK’yı Türkiye’ye karşı kullandığı bilinen ülkelerdir. AB ve ABD’nin durumu da ortadadır.”


ANTEP SALDIRISI, MUHABERAT/PYD/PKK ORTAK YAPIMI BİR HİBRİT TERÖRDÜR

Şemdinli çatışmalarının İran/PJAK/PKK işbirliği sonucu oluşturulmuş hibrit bir terörist saldırısı olduğunu kaydeden Yeniçeri, Gaziantep saldırısının da Halep kentindeki çatışmalara karşı EL Muhaberat/PYD/PKK ortaklığıyla oluşturulmuş bir diğer hibrit terörü olduğunu dile getirdi.

AK Parti hükümetinin Türkiye’yi “bütün komşularıyla düşman haline getirme” politikasının sonuç olarak Türkiye’nin terörle mücadelesine büyük bir darbe vurduğunu savunan Yeniçeri, hükümetin Suriyeli muhaliflere destek vermesinin Türkiye’yi terör konusunda zor durumda bıraktığını belirtti.


TAVİZ TERÖRDEN KURTARMAZ, TERÖRÜ KIŞKIRTIR

AK Parti’nin ve ana muhalefet partisi CHP’nin bu konudaki politikalarını eleştiren MHP milletvekili, “Bu iki siyasi partiye şunu hatırlatmakta fayda var: Taviz terörden kurtarmaz, taviz terörü kışkırtır.” dedi. Yeniçeri, bu açıdan terörle anladığı dilden etkili bir mücadelenin şart olduğunu vurguladı. MHP milletvekili son olarak da “Terörle mücadele ile müzakere arasında gidip gelenler tereddütlerinin kurbanı olacaklardır. Terör konusunda alttan alanlar, terörün altında kalacaklardır” uyarısında bulundu.

Kaynak: cha