MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Terör örgütünden hayır mı bekliyorsunuz?" diye sordu. Vural, terör örgütünün, fitne, cinayet örgütü olduğunu ve hayır beklenemeyeceğini vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, her toplantıda şehit haberlerinin geldiğini belirterek artık bir iki şehidin haber olmadığını, duyarsızlaşma yaşandığını söyledi. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Vural, teröre karşı hep birlikte dimdik, ayakta durulması gerektiğini vurguladı. Terör örgütüne karşı demokrasinin kazanması gerektiğini vurgulayan Vural, örgütün bugün silahla konuştuğunu ifade etti. Vural, Başbakan'ın yaptığı bazı açıklamaların videosunu izlettirdi. Bugün BDP terör örgütü eşliğinde orada siyasi propaganda yaptığını dile getiren Vural, terör örgütüne ileri demokrasi sunulduğunu, böyle mücadele edilemeyeceğini kaydetti.

Başbakan'a "Terör örgütünden hayır mı bekliyorsunuz?" diye soran Vural, terör örgütüne karşı daha kararlı bir tutum ve söylem ifade etmesini beklediklerinin altını çizdi.

'Şapkaları değiştiririz' denmenin 'bozuşuruz' anlamına geldiğini dile getiren Vural, bir anlaşma olduğunu, bu söylemin terör örgütünü cesaretlendireceğini ifade etti. Bu açıklamanın kabul edilemeyeceğini anlatan Vural, terör örgütünün, fitne, cinayet örgütü olduğunu ve hayır beklenemeyeceğini vurguladı.

"Terör örgütüne karşı 'Eyyüp Sabrı' ne demektir?" diyen Vural, Başbakan'ın söylemlerini yeniden gözden geçirmesini istedi. Başbakan'ın her gün manşetlerde olduğunu dile getiren Vural, ancak yine de bir doyumsuzluk yaşadığını ifade etti. 25 kavşağın öne çıkarılmasının istendiğini oysa 25 şehidin olduğunu anlatan Vural, Başbakan'ın askerlerin görev yerlerinin değiştirildiğini söylediğini hatırlatarak "Bu valiyi ne zaman değiştireceksiniz?" diye sordu.

ÖSYM başkanını Başbakan'ın savunduğunu dile getiren Vural, Afyonkarahisar Valisi ile ilgili "Tık yok." dedi.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde dershanelerin kaldırılmasının olmadığını MHP'de bunun olduğunu dile getiren Vural, "Acaba bu fikri nereden aldı?" diye sordu. Üniversiteye giriş sisteminin sınavsız yapılması halinde dershanelerin kaldırılabileceğini anlatan Vural, bu hükümetin ne yaptığını bilmediğini belirterek "Al birini vur ötekini" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin sabotaj açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, sorumlu siyaset yaptıklarını vurguladı. Bir takım şüpheler vasıtasıyla, milletin kafasını karıştırmak suretiyle değil adli ve idari soruşturmaya göre hareket ettiklerini anlatan Vural, bu tür ifadeleri, böylesi değerlendirmeleri doğru bulmadıklarını söyledi.

Kaza mı sabotaj mı; hukukun üstünlüğü çerçevesinde ortaya çıkması gerektiğini belirten Vural, toplumun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Vural, "Siyasi manevra alanı çıkarmak doğru değil biz sorumlu siyaset yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İdam kararı çıkan Haşimi konusunda Türkiye'nin tavrına ilişkin ise Vural, siyasi yaklaşım tarzı olduğuna dikkat çekti. Kararı yok saymanın son derece düşündürücü olduğunu dile getiren Vural, bu konuyla ilgili adil bir yargılama temin edilmesi ve şüphelerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. "İdam kararı tanımamakla siyasi bir davranış ortaya koymuştur" diyen Vural, "Bunun hangi nedenlere dayandığını doğrusu bilmiyorum. Haşimi için Sayın Başbakan dostum, kardeşim diyor. Başbakan için Esed de dostu ve kardeşiydi. Bundan sonra tavrının nasıl değişeceğini bilmiyoruz. Hükümetin davranışı tamamen siyasidir." dedi.
Kaynak: cha