Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal, 12 Eylül darbesinin demokrasiye vurulan balta olduğunu söyledi. Darbelerin ülkeyi 20 yıl geriye götürdüğünü belirten Köksal, “Türkiye artık 12 Eylül darbelerini yaşamayacak.” dedi.

Oğuz Kaan Köksal, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında geldiği Kırıkkale'de partisinin il teşkilatında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Darbelerin Türkiye’yi 20 yıl geriye götürdüğünü vurgulayan Köksal, "Darbeler, demokrasiye vurulan baltadır. Özgürlüklerin kısıtlandığı, demokrasinin yok sayıldığı durumu kimse kabul edemez. Darbe ne durumdan yapılmış olursa olsun, demokrasiye aykırıdır.” diye konuştu.

AK Parti’nin yaptığı çalışmalarla darbecilerin ve cuntacıların yargılandığına işaret eden Köksal, yapılan bu çalışmalarla Türkiye’nin geliştiğini, daha demokratik bir ülke olduğunu belirtti.

        TBMM'nin de darbeciler ve cuntacılar hakkında araştırma başlattığını belirten Köksal şöyle devam etti: “Milletimizden aldığımız destek ile darbecilere ve cuntacılara geçit vermeyeceğiz. Yaptığımız anayasa çalışmalarında, darbecilerin de yargılanması için çalışmalar yürüttük. Vatandaşlarımızın desteğini de alarak bu konunun üstesinden gelen partinin mensubu olmaktan dolayı mutluyum.”

        Meclis'e gelmeyeceklerini belirten BDP'li milletvekillerine de seslenen Köksal, milletvekillerin Meclis'e gelip gelmemelerinin kendi sorunları olmadığını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de yemin etme konusunda bu tür yaklaşım içinde olduğunu hatırlatan Köksal, “Yasama yılının başında CHP milletvekilleri de yemin etmemişti. Ancak biz kendi yolumuzda ilerledik, komisyonlarımızı kurduk ve faaliyetlerimize devam ettik. Gördüler ki parti çalışıyor, işler devam ediyor, gelip yeminlerini ettiler. Biz kendi işimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

        Afyonkarahisar’daki patlama ile ilgili açıklamalarda bulunan Köksal, patlamanın boyutunun önemli bir şekilde araştırıldığını söyledi.

        Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Köksal, “Afyonkarahisar’daki patlamada 'ihmal mi yoksa sabotaj mı var?' bunu güvenlik güçlerimiz araştırıyor. Görevden alınan 4 askerimizi olayın daha fazla içinde kalmaması ve psikolojik olarak daha güçlü olan askerlere devir etmek için görevden aldık. Bu tür araştırmalarda görgü tanığı, kameralar ve diğer hususlar önemlidir. Ama baktığımız zaman görgü tanığının olmadığı iddia ediliyor. Konu detaylı bir şekilde araştırılıyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha