Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Batının egemen güçleri ‘Ortadoğu’daki ateşi sen ellerinle tut, benim ellerim yanmasın. Senin askerin şehit olsun, senin insanların savaşa girsin ama ben işin kaymağını yiyeyim’ diyor.” dedi.

        Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’nın Hekimhan ilçesinde yapımı süren Hekimhan Meslek Yüksek Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatla ilgili Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu'ndan inşaat hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, daha sonra Hasançelebi beldesine geçti.

        Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye balkonundan partililere seslendi.

        CHP olduğu sürece Türkiye’nin onurlu bir devlet olarak varlığını sürdüreceğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Türkiye’nin zor koşullar altında olduğunu biliyoruz. Vatandaş büyük bir kaygı içinde. Herkes soruyor birbirine ‘Ne olacak bu Türkiye’nin hali?’ diye. Buradan söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir devlet olarak varlığını sürdürecektir. Biz bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği bir vecizenin arkasından yürüyoruz. Diyor ki Mustafa Kemal, yurtta da barış istiyoruz, dünyada da barış istiyoruz. Aynı şeyi her yerde her zaman tekrarlayacağız. Kendi ülkemizde kendi coğrafyamızda Ortadoğu'da hiçbir zaman batının egemen güçlerine teslim olmayacağız. Çünkü biz bağımsız Türkiye’den yanayız, özgür Türkiye’den yanayız.”

        "BATILI GÜÇLER TÜRKİYE'Yİ SAVAŞA SOKARAK İŞİN KAYMAĞINI KENDİLERİ YEMEK İSTİYOR"

        Batılı ülkelerin Türkiye’yi savaşa sokarak işin kaymağını yemeye çalıştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Batının egemen güçleri Adalet ve Kalkınma Partisi’ne diyorlar ki; 'Ortadoğu’daki ateşi sen ellerinle tut, benim ellerim yanmasın. Senin askerin şehit olsun, senin insanların savaşa girsin ama ben işin kaymağını yiyeyim' diyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna izin vermeyeceğiz. Kendi coğrafyamızda da Ortadoğu'da da barışın egemen olması için her türlü mücadeleyi yapmaktan korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Önümüzdeki süreç içinde geçmiş seçimlerde CHP’ye oy vermeyen ve böyle düşünmeyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Türkiye’nin geldiği tablo meydanda. Türkiye’nin yaşadığı sorunları hep beraber görüyorsunuz." diye konuştu.

        AK Parti'nin 2002 yılında ülkeyi sıfır terörle devraldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Şimdi her gün şehitlerimiz geliyor. Bu tablo bizim kabul edeceğimiz bir tablo değildir. Bu tabloyu ters yüz etmek Türkiye’de barışı egemen kılmak hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün yurttaşlarımızı kucaklamak CHP olarak bizim görevimizdir ve biz bunu yapmaya kararlıyız. Bu ülkede inancı ne olursa olsun. Kimliği ne olursa olsun. Her yurttaşı kucaklamak hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesle beraber yürümek bizim temel görevimizdir. Çünkü bizim dedelerimizin mezarları Çanakkale'de Conkbayırı'nda Gaziantep’te Şanlıurfa’da beraber yatıyorlar onlar. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele verdiler. Biz onların çocukları olarak onların mirasını sahip çıkacağız."

        Her kesimi kucaklayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Görkemli bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Her yurttaşımızı kucaklayacağız. Türkiye'nin herkesin zengin olduğu herkesin varlıklı olduğu bir güneş toplumunu el birliği ile kuracağız. Yolsuzluklara haksızlıklara kapıyı kapayacağız.” ifadelerini kullandı.
        
        Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından beldeden ayrıldı.
Kaynak: cha