Şırnak’ın Cizre ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar’ın taziyesine gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, saldırıyı şiddet ve nefretle kınadı. Kapusuz, olayın failinin en kısa zamanda yakalanıp adalet karşısına çıkartılacağını belirtti.

        Cizre’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar’ın taziyesine gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, taziye çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. "Bildiğiniz gibi arife günü, Ramazan'ın son günü Mehmet Emin Bey’in kardeşimizin çok değerli kardeşi, güzel insan seyit Ramazan’ı kaybetti" diyen Salih Kapusuz, şunları söyledi: “Başta yakınları olmak üzere bütün Cizre halkının ve milletimizin başı sağ olsun. Her şeyden önce insanlık adına utanç verici böyle bir saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Bizler iki tane değerli bakanımız, üç tane genel başkan yardımcısı, ondan fazla milletvekilimiz taziye için ziyarete geldik. Başbakanımızın selamlarını ve taziyelerini iletmek üzere bu ziyaret sebebiyle aranızda bulunuyoruz. Bir kez daha Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. Elbette biz inanmış insanlar olarak, Müslüman bir millet olarak bir insanın öldürülmesini alemin katledilmesi, öldürülmesi gibi görüyoruz. Bu ve bunun benzeri olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. İnsanlıktan nasibini almış olsalar, her halde biraz kutsalı bulunanlar bu milletin kutsallarına saygı duyarlar. En kutsal şey Allah’ın eşrefi mahluk olarak yaratmış olduğu insan için candır. Bu saygıyı göstermemiş olmak insanlık dışı bir eylemdir. Cenab-ı Hak cennet ayrılığı vermesin. Cennetiyle, cemaliyle muamele eylesin.” diye konuştu.

    En kısa zamanda olayın failinin bulunacağını ifade eden Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu da unutulmaması lazımdır ki, bunun faili çok uzun sürmeyen kısa bir zaman içerisinde mutlaka ama mutlaka yakalanıp adalet karşısına çıkartılacak. Layık olduğu cezayı da bulacaktır. Bu aile kıymetli bir aile. İlk şehitleri de değil. Bundan önce de değişik zamanlarda kaybettiği kardeşleri oldu. Demek ki tahammül güçleri fazla, dereceleri yüksek böyle bir aileye demek ki taşıyabilecekleri yük geliyor. Allah kolaylık versin. Allah sabır versin.”
Kaynak: cha