Cumhurbaşkanı Abdullah Güll, terör örgütü PKK'nın benzer olaylarla ilgili sicilinin kabarık olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bunda bir tereddüdümüz yoktur.” dedi.

        Cumhurbaşkanı Gül, Gaziantep’te, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü düzenlenen hain saldırıda yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.

        Gaziantep’te cenaze töreni öncesinde valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Vali Erdal Ata’dan, 9 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin de yaralandığı saldırı ve sonrasında yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Valilik ziyareti ardından, Şehit Kamil Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı vatandaşları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

"ONLARIN, BENZER OLAYLARLA İLGİLİ SİCİLİ KABARIKTIR"

Cumhurbaşkanı Gül, valilik çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gül bir gazetecinin, “Saldırıyı PKK’nın üstlenmediğine ilişkin açıklamalar var. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Onların, buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddüdümüz yoktur.” cevabını verdi.
Kaynak: cha