Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ulucanlar Cezaevi'nin kendisine bir kez daha, demokratik bir hukuk devleti olmanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattığını söyledi. Gül, "O hücrelerde ve koğuşlarda yaşananların bir daha ebediyyen yaşanmaması için demokrasimizi ve haklarımızı kıskançlıkla korumalıyız." dedi.

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Hakkari saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gül, terör örgütünün bu Ramazan ayında pervasızca bir plan içerisine girdiğini ifade etti. Gül, buna fırsat vermemek için güvenlik güçlerinin ön tedbiri alıp yoğun bir mücadeleye girdiğini belirtti. Maalesef yüreği dağlayan şehitler olduğunu ifade eden Gül, "Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize de başsağlığı diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, dün İstanbul'a hareketinden önce Ankara'nın en özellikli tarihî semtlerinden Hamamönü'nü ziyaret ettiğini hatırlattı. "Eski Ankara evleri yeniden ortaya çıkartılmaya başlanmış, çok güzel olmuş." diyen Gül, şöyle devam etti:
        
        "Ama esas ziyaret sebebim, müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi'ni görmekti. Ulucanlar'ın eski halini bilirim; 1970 yılında orada yatmakta olan bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Merhum Başbakan Ecevit'in de kaldığı ünlü Hilton Koğuşu'ndan başladık, tecrit hücrelerini, avluları, koğuşları gezdik. Her bir köşede acı hatıralar vardı. Cezaevinden yolu geçenlerin dinledikleri türküler; mektupları, eşyaları, haklarındaki kararlar. Siyaset adamları, düşünce insanları, entelektüeller, gazeteciler, din âlimleri, gençlik liderleri.. Ulucanlar bana bir kez daha, demokratik bir hukuk devleti olmanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattı. O hücrelerde ve koğuşlarda yaşananların bir daha ebediyyen yaşanmaması için demokrasimizi ve haklarımızı kıskançlıkla korumalıyız. Ulucanlar, demokrasinin ve adaletin olmadığı yerde zulümden başka bir şey olamayacağını gösteren yaşayan bir abide. Ulucanlar, demokrasinin ve adaletin olmadığı yerde zulümden başka bir şey olamayacağını gösteren yaşayan bir abide. Başta Altındağ Belediyesi olmak üzere buranın müze olmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

Cumhurbaşkanı Jetbahis Gül, Ulucanlar ziyaretine ilişkin bazı fotoğrafları da takipçileriyle paylaştı.

Kaynak: cha