CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Gaziantep’te teröristlerin düzenlediği saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Toprak, “Cumhuriyet Halk Partisi bütün sorunların çözüm yerini TBMM olarak görmektedir. Biz ülkemizin birlik ve bütünlüğünün Meclis'te sergilenecek ortak irade ile daha da güçleneceğine ve geleceğe sağlam bir biçimde yürüyeceğine inanıyoruz. Bu konuda herkesin sözünü söylemesini, ortaya koymasını bekliyoruz.” dedi.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada TÜSİAD’ın saldırı ile ilgili verdiği tepkiyi önemli ve kurumun kendi tarihsel ve toplumsal sorumluluğuyla özdeşleşen bir nitelik taşıdığına dikkat çekti. Bu tavrın, bütün sivil toplum örgütlerine örnek olmasını dilediklerini kaydeden Toprak, “Herkesi ülkemizin birliği ve yurttaşlarımızın kardeşliği için seferber olmaya davet ediyoruz.”ifadelerini kullandı. Toprak, açıklamasında TÜSİAD’ın Gaziantep’te yaşanan terör saldırısı nedeniyle siyasi partilere yaptığı çağrı ve ortaya koyduğu beklentinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortaya koyduğu çaba ve katkının önemine dair bir işaret olduğuna değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak terörün sonlandırılması ve ülkenin başta komşuları olmak üzere içinde bulunduğu sorunların çözümlerinin müzakere edilmesi adına TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını hatırlatan Toprak açıklamasına şöyle devam etti: “Bunun için gerekli desteği görememiştik. TÜSİAD’ın yaptığı açıklama bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütlerinden birinin de yaşanan sorunların çözümünü TBMM’de gördüğünü ortaya koymaktadır. Biz bunu Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir destek olarak değil, yapılması gereken konusunda ortak bir iradenin oluşmasına dönük bir davet olarak algılıyoruz. Biz de TÜSİAD’ın ifade ettiği gibi siyasi iradenin ortak tavrı ve tepkisinin “Türkiye'nin istikrarına, farklılıklarıyla beraber milletimizin varlığına ve demokratik değerlerine yönelik oyunu bozacağına inanıyoruz.”
Kaynak: cha