AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Hakkari Şemdinli'deki PKK saldırısının bir kere daha PKK'nın Esad'a verdiği desteği açıkça gösterdiğini Egobet söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından hain saldırıyı değerlendiren Çelik, Hakkari'den gelen 8 şehit haberiyle içlerinin yandığını vurguladı. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Çelik, mekanlarının cennet olması temennisinde bulundu.

Hakkari'de PKK'nın yaptığı hazırlık ve çok odaklı saldırının PKK'nın boyunu aşan bir iş olduğuna dikkat çeken Çelik, çok boyutlu organizasyonun uygulayıcısının ise PKK olduğunu ifade etti. PKK'nın Esad'ın Halep'te yaptığı katliamla 'paralel' hareket ederek Şemdinli ve Hakkari saldırılarını gerçekleştirdiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti: "Şemdinli saldırsı ile PKK, Türkiye'nin dikkatini Suriye'den kaydırmak istedi. Halk arasına sızan PKK militanları, güvenlik güçlerinin PKK ile mücadele ederken halkı karşısına almasını planladı. PKK, Şemdinli'de de facto bir durum yaratarak, kendini Arap baharı ile özdeşleştirmek istedi. Ama Baas'la özdeşleşti. PKK, bazı odakların entegre stratejisiyle, Türkiye'yi kendi içine kapatmaya, etkin dış politikadan uzaklaştırmaya uğraşıyor. Şemdinli'deki tablo, bölgede Baas'ın ayakta kalmasını isteyen odakların, PKK'yı, bu diktatörlere karşı olan Türkiye'ye karşı kullanmasıdır. PKK, Şemdinli'deki hamlesiyle, Baas'ın parçası olduğunu ilan etmiştir. Ama buna şiddetli bir cevap almıştır. Esad, Afrin ve Kobani'yi PKK-PYD'ye bıraktı, PYD'ye silah desteği yapıyor. Afrin ve Kobani'yi Esad ne karşılığında PKK'ya verdi? Esad'ın PYD'ye verdiği destek ve PYD ile Kandil arasındaki bağlantı kesindir. Şemdinli saldırısı bu denklemden bağımsız değildir."
Kaynak: cha