Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi süresince en önemli diplomatik başarılardan birinin Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM) Başkanlığı'na Türk ve Müslüman birisinin seçtirmesi olduğunu söyledi.

        Antalya'ya gelen Bakan Egemen Bağış, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile AK Parti Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililere Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili arkadaşlığının anlatan Bağış, arkadaşlıklarının 25 yıl öncesine dayandığını, Ankara'daki evlerinin yan yana olduğunu, balkonlarını ortaklaşa kullandıklarını ifade etti. Arkadaşıklarının üniversite yıllarında başladığını belirten Bakan Bağış, Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanlığı'na seçilmesinin cumhuriyet tarihi süresince Türkiye'nin diplomatik alanda kazandığı en önemli başarılardan biri olduğunu söyledi. Bağış, "Mevlüt Bey kardeşimle bizim arkadaşlığımız öğrencilik yıllarına dayanır. Onun gençlik yıllarından bu yana Antalya ve Türkiye vizyonuna hep hayran kalmışımdır. Mevlüt Bey kardeşim AKPM Başkanlığı'na seçilen ilk Türk ve Müslüman parlementer unvanına sahiptir. Onun başkanlığa seçilmesi en önemli diplomatik başarılarımızdan biridir. Bugüne kadar Viyana'nın doğusuna hiç şekilde geçemeyen o başkanlığı ülkemize kazandırdı. Bu başarı sadece Türkiye ve İslam dünyanın değil, Viyana'nın doğusundaki insanlık alemi içinde bir başarı. Mevlüt kardeşim bu başarıya kendi tırnaklarıyla imza attı. Hep katıldığı uluslararası toplantılarda ülkemi ve Antalya'yı dünyaya nasıl tanıtırım sevdasını taşıdı. Tam bir Antalya sevdalısı. Bu sevda öğrencilik yıllarından bu yana hep vardı. Onunla gurur duyuyoruz. " dedi.

        TERÖR BELASINA KARŞI MİLLETÇE BİRLİK OLMALIYIZ

        Terör belasına karşı milletçe ortak tavır alınması gerektiğini belirten Egemen Bağış, teröre karşı verilecek en iyi cevabın milletçe kenetlenmek, bir ve beraber olmak olduğunu söyledi. Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen karanlık güçlerin teröre destek verdiğini belirten Bağış, bu milletin birlik ve beraberliğini hiçbir ve kuvvetin bozamayacağını vurguladı. Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör belasına karşı milletçe tavır almalıyız. Bizim en önemli gücümüz birlik ve beraberliğimiz. Birlik ve beraberliğimizi kem gözlere karşı koruyalım. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, birlik ve beraberliğimiz için 'Tefrika girmedikçe bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez' demiştir. Terör belasına karşı tavır almada yüreklerimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik için atarsa içimize tefrika giremez."

Kaynak: cha