Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, muhalefet partilerini eleştirerek, "Siyaset anlayışları sadece, salı günleri Meclis'e gelip, grup toplantılarında vaaz vermekten ibarettir." dedi.

        Bir dizi ziyaretler için geldiği Kars'ta, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bozdağ, artık Türkiye’de emekleyerek ve yürüyerek değil de koşarak çalışmalar yürütülmesine vatandaşın alıştığını söyledi.

        Bozdağ, vatandaşın, yürüdüklerinde, yavaşladıklarını düşüneceğini belirterek, "Onun için yürüyerek değil koşarak gitmemiz lazım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Çünkü bu ülkede biz koşmazsak kimse koşmuyor. Biz koşmalıyız ki muhalefet de başkaları da koşsun. Biz olmazsak Türkiye'de muhalefet partileri 'kuş kanadını kıpırdatmaz' misali yerlerinden kıpırdamazlar. Bunların bir şey yapacağı yok. Eskiden Baykal bunu yapardı. Şimdi de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yapıyor. Bunların Meclis'te 'salı vaazları' vardır. Bunlar salı günleri gelirler, vaaz ederler ve sadece konuşurlar. Daha sonra Mobilbahis da genel merkezlerine giderler. Diğer salı gelir yine konuşurlar. Yaptıkları siyaset sadece budur.” diye konuştu.

        Muhalefetin, Ankara'nın dışında Karslı, Diyarbakırlı, Yozgatlı ne yapıyor, ne yiyor, ne içiyor ve ne sorunları var? Hiç birini bilmediklerini savunan Bozdağ, şöyle devam etti: “Yani onlar sabah gazeteleri okurlar. O gün hangi gazete hangi konuyu gündeme getirmiş, akşama kadar onu konuşurlar. Ondan sonra da salı günleri topluca konuşmaya devam ederler. Onun niçin ben onların bu oluşumuna? 'salı vaazları' diyorum. Siyasetleri de öyledir. Memleketin neresinde ne var? Hangi işler iyi, hangi işler kötü kesinlikle haberleri yoktur."

        Muhalefet partilerini meydanlara, kendilerinin çektiğini de savunan Bozdağ, “Seçim var miting yapılıyor. Sayın Başbakanımız 70 kadar ile gidiyor. Onlar ise ancak 35 kadar ile gidiyorlar. Seçim vaktinde bile bunlar vatandaşın ayağına gitmiyorlardı. Ne zamana kadar? Biz gelene kadar. Biz geldik yine gitmiyorlardı. Sayın Başbakanımız "Neredesiniz, niye meydanlarda yoksunuz?" dedi.

        Bozdağ ayrıca, “Muhalefet partileri utanmasalar, Ankara'da oturup iş pişirmeye ve ülkeyi sadece Ankara'nın gözlüğüyle görmeye ve yönetmeye çalışacaklar. Biz bütün bunları da Allah'ın izniyle bozduk.” açıklamasında bulundu.


Kaynak: cha